Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Várd el, hogy Isten válaszoljon az imádra!

2021. szeptember 02. 03:00 - Erika1832

varakozas_2.jpg

„Ha tudni akarod, mit akar Isten, hogy tegyél, kérdezd meg tőle... de... ha nem hittel kérdezed, ne várd el, hogy az Úr határozott választ adjon neked!” (Jak 1,5–8 TLB).

Isten irányítani akar téged az életben, de ehhez két dolgot kell szem előtt tartanod: a megfelelő személyt kell kérdezned, és a megfelelő hozzáállással kell kérdezned. A megfelelő személy: Isten; és a helyes hozzáállás: hittel – bízva benne, hogy megadja a választ.

A Biblia azt mondja: „Ha tudni akarod, mit akar Isten, hogy tegyél, kérdezd meg tőle... de... ha nem hittel kérdezed, ne várd el, hogy az Úr határozott választ adjon neked!” (Jak 1,5–8 TLB).

Kértél már valaha valamit Istentől, miközben nem számítottál rá, hogy meg is kapod? Ez az oka, amiért nem kaptad meg. Isten a hited alapján cselekszik az életedben.

Oly gyakran mondjuk, hogy „Istenem, kérlek, vezess engem!”, és tovább megyünk anélkül, hogy az útmutatást megvárnánk, és azonnal dolgozni kezdünk a problémán. Mondhatjuk, hogy szeretnénk, ha bölcsességet adna nekünk, és segítene a helyes döntés meghozatalában, de valójában nem várjuk el tőle. Úgy gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik.

De Isten megígérte, hogy bölcsességet ad neked – ha kéred. A bölcsesség az, hogy az életet Isten szemszögéből látod. A bölcsesség az a képesség, hogy úgy döntesz, ahogy Isten döntene.

Gondolj csak bele! Isten soha nem hoz rossz döntést. Soha nem hibázik. Azt mondja, ha bízol benne és hallgatsz rá, ő vezetni fog. De először kérned kell hittel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Előfordult már veled valaha, hogy kértél valamit Istentől, és nem számítottál rá, hogy megkapod? Mit kértél? És Isten hogyan válaszolt?
  • Mit vagy hajlamos tenni, miközben arra vársz, hogy Isten válaszoljon az imáidra?
  • Mit kérhetsz Istentől a mai napra hitben, elvárva tőle, hogy válaszoljon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.26.)

(TLB: Az angol Living Bible bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása