Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérhetem a figyelmedet?

2021. szeptember 06. 03:00 - FodorImi

woman-571715_1920.jpg

„Keresni fogtok, és megtaláltok engem, amikor teljes szívvel kerestek” (Jer 29,13 NIV).

Figyelmet adni valakinek a legnagyobb ajándék, mert az időd az életed.

Amikor valakihez odafordítod az arcod és rá függeszted a szemedet, akkor azt érzi, hogy őszintén törődsz vele, és érdekel, hogy mit fog mondani.

Megteheted ezt Istennel is – imádságban felé fordíthatod az arcodat. Csak nézz fel! Jelezd neki, hogy már „bejelentkeztél”, és kész vagy a beszélgetésre. Bár az imádkozásnak egy jó módja, de a Biblia sehol sem mondja, hogy be kell csuknod a szemed, és le kell hajtanod a fejed. Amikor én becsukom a szemem, és gondolkodom, akkor elalszom. Szeretek hangosan imádkozni Istenhez, és felnézni, mert ez fizikailag emlékeztet, hogy újra összpontosítsam a figyelmemet.

Dániel ezt tette, mikor Isten segítségére és bölcsességre volt szüksége. „Az ÚR Istenre figyeltem, és imádságban kerestem őt” (Dán 9,3 NASB). Miután hallgatod Istent az ő Igéjén keresztül, az imádság második lépése: keresni őt.

Istennek sok ígérete van a Bibliában az őt keresők számára.

„Keressetek engem, és éltek!” (Ám 5,4 NIV). Amint kitartóan keresed Istent, elkezded megtanulni, hogyan lehet igazán élni.

„Szeretem azokat, akik engem szeretnek, és megtalálnak engem azok, akik keresnek” (Péld 8,17 NIV). Ha nehézséged van Isten keresésével, bizonyosodj meg, hogy helyes motivációval keresed! Akard megismerni őt, ne csak kapni tőle valamit!

„Keresni fogtok, és megtaláltok engem, amikor teljes szívvel kerestek” (Jer 29,13 NIV). Meg fogod találni Istent, amikor igazán meg akarod őt ismerni, nem csak úgy a szabad idődben.

„Isten... megjutalmazza azokat, akik komolyan keresik őt” (Zsid 11,6 NIV). Szeretnéd, hogy Isten megjutalmazza a munkádat, vállalkozásodat, pénzügyeidet, kapcsolataidat és a jövődet? Akkor keresd őt!

„Keressétek mindenek felett Isten királyságát, és ő meg fog adni mindent, amire szükségetek van” (Lk 12,31 NLT).

Amikor Istent keresed először, nem kell aggodalmaskodnod semmi más dolog felől, amikre a világ azt mondja, hogy feszültnek kell lenned miattuk. Add neki a figyelmed! Fordítsd felé az arcod, és mutasd meg neki, hogy neki akarod adni az első helyet az életedben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha megtervezhetnéd a következő éved, hogy tökéletes legyen számodra az összes változással együtt, amit látni akarsz, hogy megtörténjen az életedben, milyen lenne az?
  • Az Istenre fókuszálás hogyan ad helyes nézőpontot az álmaidhoz, céljaidhoz, terveidhez?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy keresd őt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.30.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten keresése

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása