Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan imádkozzunk mindenért?

2021. szeptember 11. 03:00 - gerbeaud

„Ne aggódjatok semmiért! Helyette imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg neki mindazt, amit tett!” (Fil 4,6 NLT).

Tegnap arról beszéltünk, hogy a bal kezed használata segít emlékezni arra, hogy kiért imádkozz. Ma a jobb kezedre nézünk, és hogy hogyan segíthet ez neked abban, hogy tudd, miért imádkozz.

A bal kezedhez hasonlóan a hüvelykujjad áll legközelebb a szívedhez, amikor feltartod a jobb kezed. Tehát az első dolog, amiért imádkozz, az a szíved. A Biblia azt mondja, vigyázz a szívedre, mert az irányítja az életedet. Minden a szívből fakad. Kérdd meg Istent, hogy tárjon fel bármilyen bűnt, amelyet szükséges megvallanod, hogy rendbe hozd a szíved!

Az Egyesült Államokban általában a mutatóujjunkkal jelezzük az egyes számot. Használd ezt az ujjadat arra, hogy emlékeztessen a prioritásaidért és terveidért való imádkozásra! Kérdd Istent, hogy mutassa meg, mi a legfontosabb, hogy azt prioritássá tehesd az életedben! Ha nem imádkozol a terveidért, Isten nem áldja meg azokat!

A leghosszabb ujjad, a középső ujjad, ami kiemelkedik. Ez arra emlékeztet, hogy imádkozz a befolyásodért. Imádkozz, hogy amikor az emberek meglátnak, meglássák, ahogyan Isten az életedben munkálkodik. Kérdd Istent, hogy szeretetének példájává tegyen! Kérdd tőle, hogy adjon nagyobb befolyást neked, amit jóra használhatsz!

A gyűrűsujj arra emlékeztet, hogy imádkozz a kapcsolataidért. Legyél konkrét, amint Istennek a barátaidról, a házastársadról, a gyermekeidről, a kollégáidról, a feletteseidről, közösségi társaidról és a szomszédaidról beszélsz! Mondd el neki, hogyan szeretnéd látni ezeket a kapcsolatokat növekedni, gyógyulni és neki dicsőséget hozni!

Végül a kisujjad emlékeztet arra, hogy imádkozz anyagi áldásokért. Nincs semmi baj azzal, ha Istent kéred, hogy anyagilag áldja meg az életedet – csak nem ez a legfontosabb, ezért ez az utolsó dolog, amiért imádkozol. Emlékezz, Isten azt mondja, hogy azért nincs neked, mert nem kéred.

„Ne aggódjatok semmiért! Helyette imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg neki mindazt, amit tett!” (Fil 4,6 NLT).

Gondoltál már valaha arra, hogy „nem tudok egyfolytában öt percig imádkozni”? Csak használd a kezedet! Mire végigmész mindezeken a lépéseken, öt percet könnyen el fogsz tölteni Istennel való beszélgetéssel.

Ezen a héten minden nap tudatosan gyakorold ezt a módszert! Hamarosan ki fogod építeni az imádság szokását, amely életed végéig szolgálni fog téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért kellene akarnod, hogy Isten megáldja a terveidet?
  • Mely területeken akarod, hogy Isten nagyobb befolyást adjon neked?
  • Hogyan hat a bűn megvallása az életed minden területére?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.04.)

(NLT: Az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása