Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Talán itt az ideje, hogy feladd

2021. szeptember 17. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Keresztény élet: Vargha Gyuláné: AZ IMÁDSÁG HATALMA (kép)

„A csata nem a tiéd, hanem Istené” (2Krón 20,15 NLT).

Képzeld el, hogy egy felszálló repülőgépen ülsz! Ahogy a gép kimegy a felszállópályára, elkezded csapkodni a karodat. Ahogy nő a sebesség, és a gépnek az orra egyre jobban emelkedik a levegőbe, egyre gyorsabban csapkodod a karod. Miután a levegőben van a gép, az utaskísérő megkérdezi: „Mit csinálsz?”

És azt válaszolod: „Óh, segítek felemelkedni a földről.”

Ez milyen nevetséges, igaz? De alapvetően ezt teszed, amikor olyan dolgokat próbálsz megtenni, amelyekre csak Isten képes. Ahogyan nem kell egy repülőgépet felemelni, úgy Istent sem.

Szeretnéd tudni, hogy miért vagy fáradt állandóan? Miért vagy csalódott? Miért fáraszt az élet? Az ok, amiért annyira fáradt vagy, az, hogy Istenhez tartozó csatákat próbálsz megvívni, pedig nem vagy Isten.

„A csata nem a tiéd, hanem Istené” (2Krón 20,15 NLT).

Az emberek hajlamosak a függetlenségre, így amikor egy problémát látsz, azt gondolod: „Ezt meg kell oldanom. Rajtam áll.” Átvállalod Isten szerepét, és ez megvisel téged, mert eleve nem voltál hivatott hordozni.

Futkostál körbe-körbe, és megpróbáltad megoldani a problémákat a házasságodban, a testeddel kapcsolatban, a gazdasággal kapcsolatban, az iskolával kapcsolatban, a világgal kapcsolatban. Saját erőből próbálod megoldani őket. Önállóan próbálod megvívni a csatát, és elfáradsz.

Amikor végül feladod, visszatérsz Istenhez, és megvallod neki, hogy zűrzavart csináltál, akkor azt gondolhatod, hogy cserben hagytad.

De nem okoztál csalódást Istennek, mert soha nem hátráltattad Őt. Isten nincs a kezedben; te vagy az ő kezében. Ha Istent tartod a markodban, akkor az nem Isten. Az egy bálvány. Ha bízol valamiben, amit úgy gondolsz, hogy irányíthatsz, akkor az a dolog nem Isten.

Isten nem csalódott benned, mert nem várja el tőled, hogy azt tedd, amire csak ő képes. Nem emelheted fel Istent. Ő emel fel téged.

Add át magad Istennek! Mert akkor azt mondja: „Remek! Most már belekezdhetünk valamibe.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amit túl sokáig próbáltál egyedül kezelni az életedben?
  • Miért akarja Isten, hogy átadd magad neki, mielőtt cselekednél? Mit akarhat, hogy megérts róla és magadról?
  • Hogyan hat rád, ha tudod, hogy Isten nem csalódott benned, amikor nem tudsz megbirkózni egy lehetetlen feladattal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.10.)

(NLT: Az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása