Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az őszinte imádság átlag feletti élethez vezet

2021. szeptember 21. 03:00 - Lilla:)

man-1868418_1920.jpg

„[Isten] mérhetetlenül többet képes tenni mindennél, amit kérünk vagy elképzelünk, az ő ereje szerint, amely bennünk munkálkodik” (Ef 3,20 NIV).

Isten azt szeretné, hogy a lehető legteljesebb életet éld. Nem akarja, hogy középszerű életed legyen – álmok és célok nélkül. Ahogy tegnap olvastuk, Isten azt akarja, hogy nagy célokkal és növekvő hittel rendelkezz.

Ő azt is szeretné, hogy őszintén imádkozó életet élj.

Jabécnak őszinte imaélete volt. Ez volt a titka annak, hogy elérte az álmait. Így imádkozott: „Bárcsak megáldanál engem, és kiterjesztenéd területeimet! A te kezed legyen velem, és oltalmazzz meg a bajtól, hogy ne érjen fájdalom!" (1Krón 4,10 NIV). Aztán pedig a vers folytatódik: „És Isten teljesítette a kérését.”

Tisztában vagy vele, hogy Istennél nem tudsz túl nagyot kérni vagy túl nagyot álmodni? A Biblia azt mondja: „[Isten] mérhetetlenül többet képes tenni mindennél, amit kérünk vagy elképzelünk, az ő ereje szerinte, amely bennünk munkálkodik” (Ef 3,20 NIV). Haladj előre, és terjeszd ki képzeleted határait a legnagyszerűbb dolog irányába, ami valaha megtörténhet veled – aztán pedig vedd észre, hogy Isten még ennél is tovább mehet!

Jabéc tudta ezt Istenről, ezért három dologért imádkozott:

Jabéc imádkozott Isten erejéért. „Bárcsak megáldanál engem!” Talán azt mondod: „Nem kérhetem Istentől, hogy áldjon meg engem. Ez önző dolog.” Azonban Isten szerint az ő áldását kérni teljesen rendben van. Ő nem egy nagy rendőr az égben, aki arra vár, hogy valami rosszat tégy, hogy megbüntethessen. Ő meg akar áldani téged.

Jabéc imádkozott Isten jelenlétéért. „A Te kezed legyen velem!” Isten jelenlétét kérte. Jabéc tudta, hogy ha több földje és nagyobb területe lesz, akkor többet is várnak majd tőle és nagyobb felelőssége lesz. Tudta, hogy mindehhez szüksége lesz Isten segítségére.

Jabéc imádkozott Isten védelméért. „Oltalmazzz meg a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! Miért nem a konkrét védelemért imádkozott? Mert tudta, hogy minél sikeresebb az ember, annál több kritika éri. Ugyanez igaz a keresztény életre is: minél közelebb vagy Istenhez, minél erősebb hitű kereszténnyé válsz, annál jobban fog kísérteni az ördög.

Mit akarsz, mit tegyen Isten a te életedben? Segítsen egy problémával kapcsolatban? Kérd tőle! Segítsen néhány célod megvalósításában? Kérd tőle!

Először is, legyen olyan motivációd céljaidhoz és álmaidhoz, ami összhangban van Istennel! Másodszor, imádkozz azért a három dologért, melyekért Jabéc is: Isten erejéért, jelenlétéért, védelméért! Végül pedig csak figyeld, hogyan válaszol Isten az imáidra!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Előfordul, hogy úgy érzed, nem kérheted Isten áldását? Miért érzel így?
  • Milyen gyakran állsz meg és imádkozol Isten jelenlétéért? Miért olyan fontos a jelenléte?
  • Miből veszed észre, hogy minél közelebb kerülsz Istenhez, a Sátán annál jobban kísért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.14.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása