Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükség van rád Krisztus testében

2021. október 14. 03:00 - rigoi

„Ahogyan testünknek sok része van, úgy van ez Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más munkát kell végeznünk. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van az összes többire” (Róm 12,4–5 TLB).

A Bibliában az egyházat gyakran hívják „Krisztus testének.” Jézus Krisztus azt akarja, hogy követői ma tovább folytassák azt, amit ő tett, amikor fizikai testben volt itt. Mi Krisztus teste vagyunk itt a földön.

A Biblia mondja: „Ahogyan testünknek sok része van, úgy van ez Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más munkát kell végeznünk. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van az összes többire” (Róm 12,4–5 TLB).

Mindenkire szükség van Krisztus testében. Mindannyiunkra szüksége van, hogy teljes legyen.

Ez olyan, mint a puzzle. Amikor kirakod a képet, de egy darab hiányzik, mit fogsz észrevenni? Az egy hiányzó darabot.

Így van ez Krisztus testében is. Mindenkire szükség van.

Talán azt mondod: „Én csak egy lábköröm vagyok Krisztus testében.” Vesztetted el valaha a lábkörmödet? Azt észreveszed. Egyszer ráejtettem egy ötkilós súlyt a lábkörmömre. Ez csak egy parányi része volt a testemnek, de az biztos, hogy körülbelül hat hónapig észleltem, hogy hiányzik.

Soha ne téveszd össze a kiemelkedést és a jelentőséget. Lehet valami kiemelkedő, de nem jelentős.

Az orrom kiemelkedő, de nem jelentős. Elveszíthetném az orromat, és élhetném tovább életem hátralevő részét. De belül vannak dolgok, amiket soha senki nem lát, mint a májam, a szívem és a tüdőm. Ezek nem kiemelkedőek, de ha elveszíteném őket, meghalnék.

Talán nem érzed magadat kiemelkedőnek Krisztus testében, de fontos vagy. Sok rész van, és mindegyikre szükség van. Nekünk mindannyiunknak fontos munkánk van, amit el kell végeznünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj egy olyan időszakra, amikor elszakadtál Krisztus testétől. Hogyan hatott ez az életedre?
  • Milyen jelentős, de nem kiemelkedő szerepet játszol Krisztus testében? Milyen a hozzáállásod a szolgálatodhoz?
  • Hogyan bátoríthatsz másokat Krisztus testében arra, hogy a használják ajándékaikat, hogy szolgálják egymást?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.07.)

(TLB: Az angol Living Bible bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása