Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mintha sosem vétkeztél volna

2021. október 31. 03:00 - csmsdvd

folt.jpg

„Járuljunk tehát bizalommal a kegyelmes Isten trónusához! Ott megkapjuk az ő irgalmát, és megtaláljunk az ő kegyelmét, hogy segítsen, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

Nem kell tétovának vagy szégyenlősnek lenned akkor, amikor megbocsájtásért fordulsz Istenhez. A Biblia azt mondja: „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelmes Isten trónusához! Ott megkapjuk az ő irgalmát, és megtaláljunk az ő kegyelmét, hogy segítsen, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

A kegyelem trónusánál nincs rosszindulatú megjegyzés vagy büntetés, sem visszautasítás. Amikor bűnöddel Istenhez fordulsz, akkor irgalmat és kegyelmet kapsz.

Mi a különbség az irgalom és kegyelem között? Az irgalom megbocsájtást jelent, minden olyan dolog alól, amit a múltban elkövettél. A kegyelem az az erő, ami által meg tudod változtatni a jövődet. Mindkettőre szükséged van.

Isten azt mondja, ha őszintén és alázatosan fordulsz hozzá, akkor megkapod az ő megbocsájtását. De hadd osszam meg veled, hogy hogyan NE közelíts az Úrhoz megbocsájtásért!

Ne kunyerálj Istentől! Ő sokkal többet akar megbocsájtani, mint amit te szeretnél, hogy megbocsásson.

Ne alkudozz, és ne próbálkozz megvesztegetéssel! Ne ígérd: „Istenem, ezt soha többé nem teszem! Ezt az életet fogom élni. 20%-ot fogok adakozni.”

Ne kunyerálj, és ne alkudozz! Csak higgy!

Mire van szükséged ahhoz, hogy higgy? Higgy Isten ígéretében, amit A zsidókhoz írt levél 4. fejezetének 16. versében ír, hogy amikor Istenhez járulsz, akkor irgalmat és kegyelmet kapsz.

Hogyan közeledj Istenhez megbocsájtásért? Valld meg bűnödet! A megvallás nem azt mondja: „Istenem, sohasem teszem többé!” Hanem azt mondja: „Istenem igazad van. Hibáztam.”

A Biblia azt mondja Pál levele a rómaiakhoz 5. fejezetének 1. versében: „Mivel mi megigazultunk [azaz felmentettek vagyunk a bűn alól, Isten előtt feddhetetlenek] hit által [ragadjuk meg azt, hogy] békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által.” (AMP)

Mit jelent megigazulni? Az jelenti: „mintha sosem vétkeztem volna”.

Ugye szeretnél egy teljesen megtisztított szívet? Függetlenül attól, mennyire mély foltot hagyott a bűnöd, Isten ki tudja venni a foltot, és megújítja a szíved, mintha a bűnödet sohasem követted volna el.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Elhiszed-e, hogy Isten meg tudja bocsájtani a legnagyobb bűnödet is? Miért igen, vagy miért nem?
  • Milyen módon kell változtatnod azon, ahogy megvallod a bűnödet Istennek?
  • Ha megigazultunk hit által, miért kell megvallanunk, amikor bűnt követünk el?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása