Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd, hogy a barátaid átvigyenek a nehéz időkön!

2021. november 23. 03:00 - Besther

sheep-g218384dd2_1920.jpg

„Az által, hogy segítitek egymást bajaitokban, igazán engedelmeskedtek Krisztus törvényének.” 

(Gal 6,2 NCV)

Amikor nagy csalódáson mész keresztül az életben, természetes, hogy vissza szeretnél húzódni és elszigetelni magad. Szeretnél egyedül foglalkozni vele. Szeretnéd titokban tartani a veszteségeidet, hibáidat, kudarcaidat és válságaidat. Szeretnél visszavonulni. De ez egy borzasztó ötlet!

Amikor csalódáson mégy keresztül, akkor van leginkább szükséged barátokra. Istennek nem az a szándéka, hogy egyedül kezeld a fájdalmat és a stresszt. A legegészségesebb, ha elfogadod mások segítségét.

Összekapcsolódtunk egymással. Szükségünk van egymásra. Kapcsolati lények vagyunk. Az egyik első dolog, amit Isten mondott az Édenkertben ez volt: „Nem jó az embernek egyedül lenni.” (1Móz 2,18 TLB). Arra teremtettek, hogy kapcsolatban legyünk.

Jób könyve 6. fejezetének 14. verse ezt mondja: „Amikor a kétsége esett emberek feladják a Mindenható Istent, legalább a barátaiknak kellene ragaszkodniuk hozzájuk.” (TLB)

Lesznek annyira fájdalmas időszakok az életedben, amikor azt fogod mondani: „Most Istenben sem hiszek.” Olyan barátokra van szükséged, akik melletted állnak, és bátorítanak a hitedben. 

Eljön az az idő, amikor azt fogod mondani: „Egyáltalán nincs most hitem. Tele vagyok kétségekkel.” Ekkor szükséged van, hogy a barátaid belépjenek, és azt mondják: „Rendben van. Van hitünk számodra. Mi bízni fogunk Istenben teérted ebben a dologban.”

A Biblia azt mondja: „Az által, hogy segítitek egymást bajaitokban, igazán engedelmeskedtek Krisztus törvényének.” (Gal 6,2 NCV). Mi Krisztus törvénye? Ez: szeresd a szomszédodat, mint magadat! A Biblia megparancsolja, hogy segítsünk egymásnak. Minden alkalommal, amikor olyan embernek segítesz, aki fájdalmat él át, betöltöd Krisztus törvényét.

Ha egyedül próbálod megoldani a bajodat, akkor az még fáradtabbá és nyomottabbá fog tenni téged. El kell fogadnod mások segítségét, és engedni a barátaidnak, hogy átvigyenek rajta, tudva, hogy Isten veled van az egész úton. Munkálkodik a körülményeidben, még akkor is, ha te ezt nem láthatod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki támogat téged veszteségedben vagy csalódásodban? Te kit támogatsz a nehéz időkben?
  • Hogyan tud egy keresztény baráti kiscsoport olyan támogat nyújtani, amire szükséged van, amikor bajban vagy?
  • Mit fogsz megtanulni Istenről a keresztény barátaid támogatása által?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása