Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add magadból a legjobbat Istennek, hogy a legjobb önmagad lehess!

2021. november 30. 03:00 - Mapetso

ben-white-4k2lip0zc_k-unsplash.jpg

„Lobbantsd lángra Isten ajándékának tüzét, amely kézrátételem által van benned! Mert a Szellem, amelyet Isten adott nekünk, nem tesz minket félénkké, hanem hatalmat, szeretetet és önfegyelmet ad.” (2Tim 1,6–7 NIV)

Timóteus még nagyon fiatal ember volt, amikor csatlakozott Pálhoz a missziós útra. Pál elküldte őt egy Efézus nevű városba, hogy indítson el, és vezessen egy gyülekezetet. Bár Timóteus küzdött a félelmeivel, Isten használta őt.

Íme három lecke, amit eltanulhatsz Timóteustól arról, hogyan is teljesítsd Isten hívását az életedben.

Fejleszd az ajándékokat, amelyeket Isten adott neked!
A Biblia ezt mondja: „Senki ne nézzen le téged azért, mert fiatal vagy, hanem légy példa a hívők számára beszédeddel, magatartásoddal, szereteteddel, hiteddel és tisztaságoddal! [...] Ne hanyagold el a benned lévő szellemi ajándékot! [...] Gyakorold ezeket a dolgokat, és szenteld magad nekik, hogy fejlődésedet mindenki lássa!” (1Tim 4,12.14–15 GNT).

Pál azt is mondta Timóteusnak, hogy „Lobbantsd lángra Isten ajándékának tüzét, amely kézrátételem által van benned! Mert a Szellem, amelyet Isten adott nekünk, nem tesz minket félénkké, hanem hatalmat, szeretetet és önfegyelmet ad” (2Tim 1,6–7 NIV).

Hívőként egész életen át tartó felelősséged van az Istentől kapott tehetségek és ajándékok fejlesztésében.

Ne hagyd elterelni a figyelmedet!
Pál ezt mondja Timóteusnak: „Gondosan figyeld, hogyan élsz és hogyan tanítasz! Maradj hű ahhoz, ami helyes a saját üdvösséged és azok üdvössége érdekében, akik hallgatnak téged. (1Tim 4,16 NLT)

Könnyen kerülhetsz mellékvágányra olyan vágyak miatt, hogy építeni kell a vállalkozásod, a családod, a karriered vagy a megtakarításaid. Sokan pedig számtalan órát pazarolnak el életükből az interneten és a telefonjukon lógva. Jézus követőjeként tartsd a legfontosabb dolgokat a középpontban, hogy betölthesd elhívásodat!

Add magadból a legjobbat Istennek!
A Biblia ezt mondja: „Fusd meg a legjobbat a hit versenyében, és nyerj örök életet magadnak; mert Isten erre az életre hívott el téged.” (1Tim 6,12 GNT) Isten egy konkrét feladatra hívott el, és ez csak akkor valósítható meg, ha az időd, erőfeszítéseid, képességeid és összeszedettséged legjobbját adod neki.

Pál azt mondja Timóteusról: „Nincs még egy olyan emberem, mint Timóteus” (Fil 2,20 NLT). El tudsz képzelni ennél magasztosabb sírfeliratot? Senki a világon nem volt olyan, mint Timóteus. Összeszedett volt. Elkötelezett volt Isten hívására az életében. Senki sem tudta eltéríteni, se elbátortalanítani, és a legjobbat adta magából Istennek.

Ha a legjobbat adod magadból Istennek, és követed az ő hívását, Isten is a legjobbat hozza ki majd belőled.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan fejleszted az Istentől kapott ajándékokat?
  • Milyen módszerekkel tudod megszüntetni azokat a zavaró tényezőket, amelyek visszatartanak attól, hogy az elhívásodra összpontosíts?
  • Milyen napi feladatokban nyújtod a legjobbat? Ugyanilyen erőfeszítést teszel a szolgálatba és az elhívásodba is?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása