Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hosszútávú jutalomért válaszd a rövidtávú szenvedést!

2021. december 02. 03:00 - csmsdvd

balett.jpg

„[Mózes] inkább vállalta Isten népével együtt a szenvedést, mint a bűn mulandó gyönyörűségét.” (Zsid 11,25 NIV)

Ha valamiben jó akarsz lenni – azaz hosszútávú eredményt szeretnél elérni –, akkor el kell fogadnod a rövidtávú szenvedést. Bárki, aki sportolt már, tudja ezt. Ahhoz, hogy egy bajnokságba bekerülhess, keményen kell dolgoznod, és hosszú órákon át kell gyakorolnod.

De ez nem csak a sportokra igaz. Igaz a pénzügyekre és a kapcsolatokra is. A házasságom jó, de Kay és én évekig dolgoztunk rajta. Nem jött egyszerűen. Ahhoz, hogy a házasságod működjön, dolgoznod kell rajta, mint mindenen az életben.

Legtöbbször a problémáid forrása az, hogy képtelen vagy késleltetni a jutalmazást. A világ azt mondja: „Mindent akarok és azonnal. Ingyen és könnyen akarom megkapni.” De az élet nem így működik.

Ahhoz, hogy hosszútávon nyerj, döntened kell, ahogy Mózes is döntött: „Inkább vállalta Isten népével együtt a szenvedést, mint a bűn mulandó gyönyörűségét.” (Zsid 11,25 NIV).

Elfogadta a szenvedést, ezáltal rövidtávon gyötrődött, azért hogy hosszú távon jutalma legyen a helyes dolog megcselekvéséért.

A szenvedés életünk része. Ha felvállalod, hogy most a nehezebbik utat választod, és azon dolgozol, hogy tanulj és növekedj, hogy erőssé és éretté válj, akkor később az életedben ez a javadra válik.

Sokan például most is előnyt élveznek, mert korábban már döntöttek, hogy nem költenek többet, mint amennyit megkeresnek. Hogy megtakarítsanak, adakozzanak és dicsőítsék az Urat. Több év múlva látják az eredményét annak, hogy fegyelmezettek voltak, és a nehezebb dolgot előbb elvégezték.

Amikor rövidtávon a szenvedést választod, mint Mózes, akkor látod meg, hogy Isten megtart téged, hogy örülni tudj a hosszú távú jutalomnak.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen rövid távú szenvedésekkel szembesülsz, ami igényli az örökkévalóság távlatát?
  • A nehéz döntések vagy a kitartó, órákon keresztüli kemény munka mit hozott hosszútávon?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy hamarabb végezd el a nehéz feladatot, még akkor is, ha szenvedned kell és el kell viselned a nehézségeket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.25.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása