Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a családja számára teremtett

2021. december 12. 03:00 - gerbeaud

„Isten előre eldöntötte, hogy befogad minket a saját családjába oly módon, hogy Jézus Krisztus által magához hozott minket. Ez az, amit tenni akart, és ez nagy örömet okozott neki.” (Ef 1,5 NLT)

A létezésed végső oka az, miszerint Isten azt akarta, hogy a családjának tagjává válj.

A Biblia ezt mondja: Isten előre eldöntötte, hogy befogad minket a saját családjába oly módon, hogy Jézus Krisztus által magához hozott minket. Ez az, amit tenni akart, és ez nagy örömet okozott neki. (Ef 1,5 NLT)

A lelki családod, Isten családja, túl fogja élni még a fizikai családodat is. A fizikai családok nem tartósak. Felnőnek, elköltöznek, elmúlnak. De Isten lelki családja örökké élni fog.

Isten soha nem arra szánt, hogy egyedül éld le az életet. Az igazság az, hogy Isten gyűlöli a magányt. Amikor Isten megteremtette az embert, az Édenkertbe helyezte – egy tökéletes környezetbe –, és az első dolog, amit Isten mondott: „Nem jó az embernek egyedül lenni.” Isten azt akarja, hogy a családjának tagja legyél.

Milyen Isten családja? A Biblia azt mondja: „Ez a család az élő Isten egyháza, az igazság támasza és alapja” (1Tim 3,15 NCV). Az egyház, Krisztus teste nem egy intézmény. Az egyház nem bürokrácia, nem szervezet vagy társadalmi egyesület. Az egyház Isten családja. Nem szabályokról és előírásokról, rituálékról és vallásról szól. A kapcsolatokról szól. És a szeretetről szól.

Az egyház „az igazság támasza és alapja”. Mi történik, ha egy épületnek nincs alapja? Összeomlik. Azok az emberek, akik földrengésveszélyes területeken élnek, jobban megértik ezt, mint a legtöbben. Ha nincs jó alap az épületed alatt, össze fog omlani, amikor jön egy földrengés.

Isten azt mondja, hogy az életed ugyanígy működik. Lesznek földrengéseid – pénzügyi, érzelmi, kapcsolati, egészségügyi és karrierbeli földrengések. És amikor nehéz idők jönnek, és nincs lelki családod, aki támaszt adna, össze fogsz omlani.

Egyedül nem tudod beteljesíteni Isten céljait. Isten úgy alkotott meg, hogy szükséged legyen másokra. Isten családjának erős támogatásával rendelkezni fogsz azzal a biztos alappal, amelyre szükséged van ahhoz, hogy megálld a helyed az élet kihívásaiban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan magyaráznád el a különbséget Isten családja és egy vallási szervezet között?
  • Isten azt akarja, hogy lelki családod támogasson, amikor az élet „földrengései” jönnek. Hogyan lehetsz támasza valakinek Isten családjában, aki éppen most nehéz körülményeket él át?
  • Hogyan tudják majd mások Isten családjában, hogy miként támogassanak téged, amikor szükséged lesz rá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.05.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása