Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit segít a céljaidra fókuszálni

2022. január 05. 03:00 - Erika1832

arrow-2886223_1920.jpg

„Tudjátok, hogy Isten bármit megcselekedhet – minden elképzeléseteket, gondolatotokat, kéréseteket, sőt legmerészebb álmaitokat is felülmúlva!” (Ef 3,20 The Message)

Tudjuk, hogy fontos, hogy legyenek céljaink, mivel a Bibliában is azt látjuk, hogy Jézusnak is voltak kitűzött céljai. Gyakran nyilvánosan meg is fogalmazta, hogy szolgálatának mi lesz a következő lépése.

Miért kell célokat kitűznöd magad elé? A mai üzenetben ennek három okát szeretném megismertetni veled, majd holnap további hármat említek.

Tűzz ki célokat, mert ez szellemi felsősséged!

Ha nincsenek céljaid az életedben, akkor az azt jelenti, hogy engeded, hogy mások irányítsák az életedet. Amikor nem határozod meg előre, hogy mi a fontos neked, akkor hagyod, hogy mások határozzák meg helyetted. Így végül elvesztegetheted az életedet, mert nem határoztad meg, hogy Krisztus követőjeként hogyan akarsz fejlődni.

A Biblia azt mondja, hogy ahhoz, hogy szellemileg érett legyél, célokat kell kitűznöd magad elé, és igyekezned kell azokat megvalósítani és folyamatosan szem előtt tartani.

Még nem értem el a kitűzött célomat, és nem vagyok tökéletes. De Krisztus megragadott engem. Ezért tovább futok, és küzdök, hogy a kitűzött díjat elérjem. A kijelölt cél felé futok, hogy a díjat, a mennyei elhívást  megnyerhessem. Ez az a díj, amit Isten kínál azért, amit Jézus Krisztus tett. Mindannyiunknak, akik érettek vagyunk, ugyanígy kell gondolkoznunk.” (Fil 3,12.14–15. CEV)

Tűzz ki célokat, mert ezek a hited megnyilvánulásai!

Ha hiszel Jézus Krisztusban, és van egy célod, azzal azt fejezed ki, hogy hiszed, hogy Isten azt akarja, hogy azt elérd egy adott időre. Hiszel abban, hogy Isten azt megcselekszi az életedben.

De a célok nem csak a hited megnyilvánulásai, hanem növelik is a hitedet. Minél nagyobb a célod, annál inkább nő a hited, és ez tetszik Istennek.

Pál levele az efezusiakhoz 3. fejezetének 20. verse ezt mondja: „Tudjátok, hogy Isten bármit megcselekedhet – minden elképzeléseteket, gondolatotokat, kéréseteket, sőt legmerészebb álmaitokat is felülmúlva!” (The Message)

Tűzz ki célokat, mert akkor tudod fókuszálni az erődet és az energiádat!

Az eredményes élet kulcsa az, hogy egy bizonyos célra fókuszálunk. Ha az erődet vagy az energiádat sok dologba fekteted bele, akkor az nem lesz olyan eredményes. Az egy célra fókuszált élet hatékony, és képes megváltoztatni a világot.

Nincs időd mindenre. De van egy jó hírem: Isten nem várja el, hogy mindent csinálj. Krisztus követőjeként a hatékony élet kulcsa az, hogy azt tesszük, ami igazán fontos, a többit pedig elfelejtjük. Ha kitűzöl egy célt, az segít abban, hogy a lényegre fókuszálj.

„Nem céltalanul futok. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki üt valamit, és nem csak a levegőt vagdossa.” (1Kor 9,26 NCV)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A célkitűzéseid hogyan tükrözik azt, hogy mit gondolsz Istenről?
  • A családodban tűztök ki célokat közösen? Miért fontos ez egy családban?
  • Milyen nem igazán fontos dologra fordítasz időt és energiát?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása