Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor az érzéseid visszatartanak

2022. január 25. 03:00 - FodorImi

cross-4471977_1920.jpg

„A viselkedésednek olyannak kell lennie, amilyet Jézus Krisztus mutatott nekünk.” (Filippi 2,5 TLB)

Ha sikeres akarsz lenni az életben, meg kell tanulnod, hogyan uralkodj az érzelmeiden. Amikor olyan érzelemmel foglalkozol, amely visszatart, két lehetőséged van: vagy megváltoztatod, vagy irányítod.

Néha meg kell változtatnod azt, amit érzel. Egyes érzelmek annyira pusztítóak, annyira károsak, annyira fájdalmasak és annyira hiábavalók, hogy az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megváltoztatod őket.

A Filippi levél 2. fejezetének 5. verse azt mondja: „A viselkedésednek olyannak kell lennie, amilyet Jézus Krisztus mutatott nekünk.” (TLB)

A magatartásod magában foglalja az érzelmeidet is – tehát amit érzel, annak olyannak kell lennie, mint Jézusénak. Fel kell tenned magadnak a kérdést: „Hogyan reagálna Jézus ebben a helyzetben? Vajon Jézust felbosszantotta volna ez a pincérnő? Nem. Jézus kiabálna ezzel az emberrel? Nem. Vajon Jézus egész éjjel fent lenne, kezeit tördelve aggódna, hogy nem fog sikerülni? Nem. Vajon Jézus félne? Nem.”

Aztán azonnal utasíts el minden olyan érzést, ami nem tesz téged jobban hasonlóvá Jézushoz. Ha Jézus nem reagálna a házastársadra ezzel az érzelemmel, akkor neked sem kellene. Ha felhagysz ezzel a magatartással, rájössz, mit tenne helyette Jézus.

Néha irányítanod kell azt, amit érzel. Amikor a fiam, Matthew meghalt, a lehető legmélyebb bánatba kerültem, amit csak el tudsz képzelni. De a feleségemmel az első pillanattól kezdve úgy döntöttünk, hogy ezt a bánatot valami jó közvetítésére fordítjuk, és a fájdalmunkat arra használjuk, hogy segítsünk másoknak. Ez az egyik oka annak, hogy Saddleback Gyülekezet most évente konferenciát tart a mentális betegségekről. Nem fogom elpazarolni a fájdalmat, amin keresztül megyek. Jóra fogom használni.

A legnagyobb szolgálatod nem az erősségeidből és sikereidből fog származni. A legnagyobb szolgálatod sokkal inkább a legmélyebb fájdalmadból ered.

Ma milyen érzések tartanak vissza? Nevezd meg őket. Ezután döntsd el, hogy meg kell-e változtatnod vagy irányítanod kell, aztán pedig jóra használni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért van az, hogy néha könnyebb azt érezned, amit akarsz, ahelyett, amit tudod, hogy Jézus érezne ebben a helyzetben?
  • Gondolj arra az időre, amikor vagy megváltoztattál, vagy irányítottál egy érzelmet. Mit tanultál abből a tapasztalatból?
  • Életed milyen fájdalmát tudod felhasználni arra, hogy segíts másokon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása