Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten családjába tartozol

2022. február 20. 03:00 - Anika Enikő

„A testnek sok tagja van, noha sokan vannak mégis egy testet alkotnak. Így van ez Krisztus testével is.” (1Kor 12,12 NLT)

A megkeresztelkedés és az úrvacsora a látható jelei az egyház egységének.

Ezek a Krisztus testébe való beépülésed jelképei. Mindkettő azt szemlélteti, hogy Krisztushoz tartozol, és hogy Isten családjában mindenki máshoz is tartozol.

A Biblia beszél a közösség fontosságáról Pál első levele a korinthusiakhoz 10. fejezetének 16–17. verseiben: „Amikor megtörjük a kenyeret, nem részesülünk-e Krisztus testében? És bár sokan vagyunk, mindannyian egy vekni kenyérből eszünk, ami azt mutatja, hogy egy test vagyunk.” (NLT)

A keresztség annak a jele is, hogy meg akarod védeni annak az egyházközösségi családnak az egységét, amelyhez tartozol: „Az emberi testnek sok része van, de a sok rész egy egész testet alkot. Így van ez Krisztus testével is.” (1Kor 12,12 NLT)

Fizikai tested sok részből áll, de mindegyiknek egységben kell működnie. Ugyanígy van ez az egyházközösségben is. Csak gyorsan nézz körül bármelyik gyülekezetben, és nyilvánvaló lesz, hogy mindenki másmilyen. De az egyház egyetlen testet alkot, amelynek az a rendeltetése, hogy egységben munkálkodjon Isten földi céljaiért.

Bármilyen különbségek is vannak a kulturális, faji, vallási vagy nemzeti háttérben, ez nem számít. Minden hívőt ugyanaz a Lélek keresztelt meg Krisztus testébe, és ez teszi lehetővé, hogy az egyház egységet alkosson.

Egységet alkotsz minden más keresztyénnel tekintet nélkül a különbségekre. Ez azt jelenti, hogy több közös vonásod van valakivel, aki nem hasonlít rád, de hisz Krisztusban, mint a saját családodban élő valakivel, aki nem követi Jézust. Lehetnek közös fizikai vagy kulturális vonásaid a körülötted élő emberekkel, de a legfontosabb közös tulajdonság Krisztus általi testvéreiddel van.

Megpróbáltál átnézni azokon a különbségeken, amelyek nem igazán számítanak az egyházközösségben és inkább arra összpontosítani, ami közös bennetek Krisztusban? Isten csodálatos munkát végezhet el általad és egy egységes egyházon keresztül, amely az evangéliumra összpontosít.

Segítő kérdéseke elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, milyen szerepet adott Isten neked egyháza munkájában?
  • A hívők az egész világon a testvéreid Krisztusban. Ennek a megértése hogyan változtatja meg a globális egyházért folytatott imádkozásaidat?
  • Milyen módokon kell a te egyházközösségednek újra arra összpontosítania, ami közös az evangéliumban, nem pedig a különbségekre? Hogyan segíthetsz ennek megvalósulásában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása