Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kerülj közelebb Istenhez?

2022. február 27. 03:00 - Erika1832

hazafele.jpg

„Hazamegyek apámhoz, és ezt mondom neki: »Édesapám, vétkeztem mind az ég ellen, mind te ellened, és nem vagyok többé méltó arra, hogy a fiadnak hívjanak. Kérlek, vegyél fel fizetett szolgának.«" (Lk 15,18–19 NLT)

Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál inkább át fogja alakítani az életedet.

Az egész Szentíráson keresztül átalakult életeket látunk. Amikor Ézsaiás közel került Istenhez, a depresszióból átalakult, és bátran kiállt. Amikor Pál végre szemtől szemben találkozott Jézus Krisztussal, gyökeresen átalakult a keresztények üldözőjéből a kereszténységet terjesztővé az egész római világban. És amint Mózes közelebb került Istenhez, a fáraó kiváltságos fiából alázatos emberré alakult, aki kivezette Isten népét Egyiptomból.

Jézus elmondott egy esetet az átalakulásról – a tékozló fiú esetét. Ez a szellemi átalakulás esete arról, hogy hogyan kerülhetünk közel Istenhez miután elvándoroltunk.

Íme az eset rövid változata. Egy fiatalember elveszi az örökségét, és elpazarolja azt nemtötődöm élettel. Aztán, amikor a dolgok egyre rosszabbra fordulnak, végül azt mondja: „Hazamegyek apámhoz, és ezt mondom neki: »Édesapám, vétkeztem mind az ég ellen, mind te ellened, és nem vagyok többé méltó arra, hogy a fiadnak hívjanak. Kérlek, vegyél fel fizetett szolgának.«" (Lk 15,18–19 NLT)

A tékozló fiú arra emlékeztet minket, hogy hajlamosak vagyunk eltávolodni Édesapánktól, aki alkotott minket és szeret bennünket. De az ő esete ennél is többre, Isten hűségére, megbocsátására és könyörületességére emlékeztet minket. Amikor a fiú hazatért, az apja távolról meglátta őt, és „odafutott a fiához, megölelte és megcsókolta” (Lk 15,20 NLT).

Így kezdődik a szellemi átalakulás. Abban a pillanatban, amikor azt mondod: „Istenem, belefáradtam, hogy úgy éljek, ahogy eddig éltem”, ő eléd fut, hogy találkozzon veled. Ő átveszi a kezdeményezést. Még ünnepel is, ahogy az apa tette tékozló fiával: „Gyorsan! Hozzátok a legfinomabb köntöst a házban, és tegyétek rá! [...] Lakomával kell ünnepelnünk, mert ez a fiam halott volt, és most visszatért az életbe!” (Lk 15,22–24 NLT)

Lehet, hogy közelebb vagy Istenhez, mint valaha voltál. Vagy lehet, hogy úgy érzed, mint a tékozló – elvándoroltál, és szükséges megújítanod a kapcsolatodat Istennel. Nem számít, hol vagy – közel vagy távol –, még közelebb kerülhetsz Istenhez, és megtapasztalhatod az átalakulást az életedben.

Mennyei Édesapád mindig készen áll arra, hogy elmélyítse veled a kapcsolatát, készen áll arra, hogy tárt karokkal fogadjon téged, és készen áll arra,hogy átalakulást hozzon az életedbe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segít megérteni az, ahogyan az apa fogadta a tékozló fiát, azt, hogy Isten hogyan érez irántad?
  • Mikor tapasztaltál szellemi, lelki átalakulást az életedben? Milyen körülmények tették lehetővé ezt az átalakulást?
  • Hol vagy ma lelkileg, szellemileg? Milyen lelki, szellemi átalakulásra van szükséged?

Ha még soha nem hívtad be Krisztust az életedbe, elmondhatnád még ma ezt az egyszerű imát: „Istenem, rájöttem, hogy szükségem van rád. Újjá akarok születni. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és kérlek, bocsásd meg minden bűnömet. Jézusom, befogadlak az életembe mint Uramat és Megváltómat. Ma az életem minden területét átadom neked. Követni akarlak, és azt tenni, amit te mondasz nekem, hogy tegyek. És látni akarom, mi a te elképzelésed, célod és terved az életemmel. Kérlek, fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha már befogadtad Krisztust az életedbe, akkor imádkozhatsz így: „Mennyei Édesapám, segíts nekem, hogy a hit szemével lássam az életet. Követni akarom a te elképzelésedet azokban a dolgokban, amelyeről azt akarod, hogy megtegyek. Bízni fogok benned, amint hittel lépek előre, hogy nagy dolgokat tegyek meg érted. Elköteleztem magam a te életemre vonatkozó terved mellett. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, küldj egy e-mailt nekem a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni neked, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása