Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne fáradj el! Maradj kapcsolatban!

2022. március 13. 03:00 - gabormel

217628348_179047884241689_6450076074973105750_n.jpg

„Két ember jobb, mint egy, mert a közös munkával többet érnek el.” (Préd 4,9 NCV)

Tudtad, hogy Isten különleges munkát szánt neked? Ezért élsz. Azért teremtett, hogy jó cselekedeteket vigyél végbe, amelyeket még születésed előtt eltervezett neked. Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezetének 10. verse így szól: „Isten jó cselekedetekre teremtett minket.” (NCV)

Azonban Isten soha nem akarta, hogy a jó cselekedeteket egyedül tedd. Tudja, hogy ez csak fáradtsághoz vezet.

A Biblia azt mondja: „Két ember jobb, mint egy, mert a közös munkával többet érnek el.” (Préd 4,9 NCV)

Néha azt gondoljuk, hogy az emberek egyedül végzik a legnagyobb munkájukat. Tévhit az például, hogy Teréz anya egyedül szolgált Kalkutta utcáin. Mivel valójában egy sereg nővér segített neki.

Szükséged van másokra is, akik segítenek teljesíteni Isten munkáját az életedben. Egyedül nem leszel képes sok mindent megtenni, de ha másokkal dolgozol, többet érhetsz el.

Önmagukban a hópelyhek nem túl erősek, de ha elég hópehely összetapad, leállíthatják a forgalmat! Az emberekkel ugyanez a helyzet. Önmagunkban, te vagy én, nem jelentünk sokat. De együtt nagyobb változást érhetünk el, ha mindenki azt teszi, amire Isten teremtette.

Lehet, hogy ma kimerültnek érzed magad. Van valaki, aki segít? Ha nincs, lemaradsz a gyülekezeti családhoz való tartozás egyik előnyéről. Lehetséges, hogy jársz gyülekezetbe, de ez nem jelenti azt, hogy kapcsolatban is állsz az emberekkel. Nem tudod, hogyan csatlakozz? Ha gyülekezet kis csoportokban imádkozik, kezdd azzal, hogy valamelyikhez csatlakozol.

A közösség Isten válasza a fáradtságra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Felfedezted már, hogy Isten milyen munkát szánt neked az életedben? Mi lenne ez, és mások hogyan segítenek teljesíteni?
  • Gondolj arra az időre, amikor másokkal együtt dolgoztál Isten munkájának a megvalósításában! Hogyan biztosította a közös munka a legjobb eredményt?
  • Hogyan segített a kis csoportod vagy a gyülekezeti családod abban, hogy megtanulj szolgálni anélkül, hogy kiégnél és kimerülnél.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása