Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy szabad légy, emlékezz Isten ígéreteire

2022. április 24. 03:00 - Besther

god-gbb509d0fa_1920.png

"...és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1Ján 4,16.18)

A félelem soha nem ad neked szabad életet. Mindig korlátozni fog! Nevezheted aggodalomnak vagy szorongásnak, de a végeredmény ugyanaz. Ez a félelemnek a börtöne.

Amikor Jézus feltámadt a halálból, a legelső húsvétkor, még akkor is a félelem zárta el a tanítványokat attól, amire Isten szánta őket.

János 20,19a ezt mondja, "Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott, ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak,". Miután Jézus meghalt, a tanítványok bezárkóztak egy házba, mert azt hitték, hogy a vallási vezetők legközelebb utánuk jönnek. Azok az ajtók viszont nem csak a zsidó hatóságokat tartották távol az életükből. Hanem mindenki mást is.

A félelem mindig kizárja az embereket az életedből. Félsz attól, hogy újra megsérülsz, ezért nem engedsz magadhoz közel senkit sem. A fájdalom kockázata nélkül nincs szeretet, szerelem.

Hogyan szabadulhatsz meg a félelem börtönéből, hogy újra közel kerülhess az emberekhez? Ne önsegítő könyveken keresztül tedd. Csak Isten tud kiszabadítani.

Isten ezt teszi, amikor:

1. Emlékezz, Isten mennyire szeret téged!

Mindig ezt kell tenned, amikor elkezdesz pánikolni vagy félni. Emlékezz, "Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1Ján 4,16.18)

Amikor Isten szeretetét behívod az életedbe, akkor ott már nem tud tovább lakozni a félelem. A szeretet és a félelem nem maradhatnak együtt! Minél inkább elfogadod Isten szeretetét, annál kevésbé fogsz félni és annál magabiztosabb, bátrabb és erősebb leszel.

2. Emlékezz, Istennek terve van veled!

Isten terve mindig jó. Történhetnek rossz dolgok az életedben, de az nem Isten terve. A Biblia azt mondja nekünk, "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott." (Róm 8,28.)

Isten arra specializálódott, hogy jót hozzon ki a rosszból. A keresztre feszítést feltámasztássá változtatja! A tanítványok félelemmel és kétségbeeséssel reagáltak Jézus kereszthalálára, de Isten ebből jót hozott ki, az emberiség üdvösségét.

Isten neked szánt terve jó. Nem számít, hogy mi történik, Ő jóra fogja fordítani. 

A tanítványok Jézust látva és megértve az irántuk való szeretetét kijöttek a zárt ajtók mögül. Valahányszor elkezdenél félni, emlékezz Isten ígéretére. Akkor megpihenhetsz szabadon szeretetében és megnyílhatsz, hogy másokat szerethess.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit láttál, hogyan tartja vissza az embereket a félelem, Isten nekik szánt legjobb dolgaitól?
  • Mikor hozott ki Isten jó dolgot rosszból az életedben?
  • Mitől félsz most, mi tart vissza attól, hogy megtapasztald Isten neked szánt tervét az életedre? Szánj időt arra, hogy megköszönd Istennek a szeretetét és a csodálatos tervét az életedre nézve. Kérd tőle, hogy növelje hitedet, hogy előre tudj lépni az Ő álma szerint az életedben.

Isten szabadsága már ma elérhető számodra

Isten megígérte azoknak, akik hisznek Jézusban, hogy nincs kárhoztatás. Elküldte Jézust, hogy megmentsen a bűneidtől. Kereszthalálával megfizetett minden rosszért, amit valaha tettél vagy el fogsz követni. Azzal, hogy feláldozta magát a bűneidért és neked adta igazságosságát, Jézus lehetővé tette, hogy kapcsolatod legyen Istennel, az Atyával.

A húsvéti örömhír itt nem ér véget. Isten fel is támasztotta Jézust a halálból, bizonyítva az Ő erejét bűn és halál felett. Ez teszi lehetővé, hogy vele töltsd az örökkévalóságot a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd életed Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, ezért kérem megbocsátásod. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűnömért és Te feltámasztottad. Bízni akarok benne, mint Megváltómban és követni Őt, mint Uramat ettől a naptól. Vezesd az életem és segíts, hogy megtegyem akaratod. Jézus nevében imádkozva. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.17.)  

  

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása