Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz engedd, hogy átjárjon a szeretet

2022. május 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Ahogyan a testünknek sok része van, és mindegyik résznek különleges funkciója van, úgy van ez Krisztus testével is. Egy test sok részei vagyunk, és mindannyian egymáshoz tartozunk." (Róm 12,4-5 NLT) 

Hívők és a közösség | Ez az a nap! Magazin

Ha tartós változást akarsz elérni az életedben, meg kell töltened életedet szeretettel. 

A szeretet az egyetlen, ami megváltoztathatja a megváltoztathatatlant. A szeretet gyógyít, felemel, erősít, energetizál, felfrissít és megújít. A szeretet a leghatalmasabb erő az univerzumban, mert ahogy János 1. levelének 4. fejezetének 8. versében olvashatjuk: „Isten a szeretet” (NIV). 

Keresztényként hol találod ezt a fajta szeretetet? Más keresztényekkel közösségben. 

Isten úgy alakította ki az univerzumot, hogy szükségünk van egymásra. Szükségem van rád, és neked is szükséged van rám. Az „egymás” kifejezés 58-szor szerepel az Újszövetségben. Olyan dolgokat mond, mint szeressétek egymást, törődjetek egymással, bátorítsátok egymást, támogassátok egymást, imádkozzatok egymásért, köszöntsétek egymást, osszátok meg egymással. 

Isten soha nem szánt arra, hogy egyedül éld át az életet. A Biblia a Rómabeliekhez írt levél 12. fejezetének 4-5. versében ezt mondja: „Ahogyan a testünknek sok része van, és mindegyik résznek különleges funkciója van, úgy van ez Krisztus testével is. Egy test sok részei vagyunk, és mindannyian egymáshoz tartozunk” (NLT). 

Mit jelent „egymáshoz tartozni”? Ez azt jelenti, hogy szükséged van a körülötted lévő emberekre, és nekik is szükségük van rád. Egymás lelki családjává váltok. Segítitek egymást céljaitok elérésében, és bátorítjátok egymást, ahogy egyre jobban hasonlítotok Krisztushoz.  

A Biblia világosan leírja, hogyan néz ki a szeretet egy lelki családban: „Ne csak úgy tegyetek, mintha másokat szeretnétek. Igazán szeressétek őket. Gyűlöld, ami rossz. Szorosan ragaszkodj ahhoz, ami jó. Szeressétek egymást őszinte szeretettel, és örömmel tiszteljétek egymást” (Róm 12,9-10 NLT). 

„Éljetek örömben egymás tiszteletében” – ebben gyönnyörködöm! Tudod az mit jelent? Ez azt jelenti, hogy amikor a közösségedben élő emberek egészségesek, a pénzügyeik jól állnak vagy bármilyen kitűzött célban jól teljesítenek, akkor együtt ünnepelsz velük. És amikor az élet nehéz, a hívők közössége az első, aki megvigasztal és támogat. 

Íme a csodálatos dolog: Isten úgy alakította ki az univerzumot, hogy amikor másokon segítesz, Isten egyidejűleg a te problémáidon is dolgozik. A visszaadásban gyógyulás van.  

Emlékszel, amikor Jób mindent elveszített, beleértve az egészségét, a családját és a vagyonát? A történet végén Isten mindent visszaadott Jóbnak – mert Jób nem önmagáért, hanem barátaiért imádkozott. A Biblia azt mondja: „Miután Jób imádkozott barátaiért, az Úr helyreállította a vagyonát, és kétszer annyit adott neki, mint korábban” (Jób 42,10). 

Tartós, pozitív változásra van szükséged, miközben a céljaidért dolgozol? Add át magad szeretetben, majd figyeld, ahogy Isten munkálkodik az életedben. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Milyen változásokat szeretnél elérni az életedben ebben az évben? Hogyan segít a lelki közösséged támogatása elérni ezeket a célokat? 
  • Hogyan működött Isten az életedben, amikor más keresztényeket szerettél? 
  • Kik azok az emberek az életedben, akiknek szükségük van a szeretetedre és támogatásodra, vagy arra, hogy ma együtt ünnepelj velük? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása