Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó pénzkezelés az Istenben való bizalommal kezdődik

2022. július 25. 03:00 - Besther

money-g20d940c94_1920.jpg

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban." (Fil 4,19).

Ha azt akarod, hogy Isten életed minden területét megáldja, beleértve pénzügyeidet is, akkor tedd magad alkalmassá az áldásra. Mutasd meg Istennek, hogy megbízható leszel, ha megáld téged. A következő napokban hét olyan szokást fogunk megvizsgálni, melyek segíteni fognak abban, hogy megértsd Isten pénzkezelési tervét.

Az első dolog, amit meg kell értened, hogy Isten az ellátód, attól függetlenül, hogy hol dolgozol. Ő az, aki minden szükségedet megelégíti és ezt megteheti a munkaadón keresztül.

Ha azt gondolod, hogy valami vagy valaki más a forrás, akkor mindig ideges leszel, mert lehet, hogy nem jön meg ez a forrás; elveszítheted a munkádat vagy a vagyonodat.

Isten mellett viszont sosem kell azon tűnődnöd, hogy az igényeid ki lesznek-e elégítve. Különben is, minden az övé! A rómaiakhoz 11,36 ezt mondja, "Bizony, őtőle, őáltala és őreá nézve van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen."  

Ha egy vízcsapot elzárnak, Isten könnyen ki tud nyitni egy másikat. Ha elveszítesz egy állást, Ő tud adni másikat. Ha Isten bezár egy ajtót, akkor kinyithat egy másikat. Ha az összes ajtó zárva van, Ő kinyithat egy ablakot.

Ha ezt megérted és úgy döntesz, hogy bízol Istenben, akkor többé nincs benned az a stressz, hogy a pénzben és más emberekben bízol.

A Biblia azt mondja a Filippiekhez 4,19-ben, "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban." Isten ismeri a legjobban az igényeidet és azt, hogy miként elégítse ki őket. És megígéri, hogy mindegyikre gondja lesz!

A pénzkezelés ezzel a kérdéssel kezdődik: Kiben vagy miben bízol?

Ha Istenben bízol, mondd ezt minden reggel, "Istenem, mindenem a tiéd. Minden tőled származik. Te vagy az ellátóm-senki más- és bízni fogok benned, hogy te kielégíted igényeimet."

Az Istenbe vetett bizalom csökkenteni fogja a stresszt és látni engedi, hogy Isten miként akar megáldani, mikor hiszel abban, hogy kielégíti szükségleteidet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért akarja Isten azt látni, hogy felelősen bánsz a pénzzel?
  • Miként láttad Istent ajtót nyitni, mikor rábíztad a pénzügyeidet?
  • Milyen gyakorlati módon tudod úgy kezelni a pénzed, hogy az tükrözi Istenbe vetett hited az ellátásban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.18.) 

   

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása