Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istent vagy a pénzt szolgálod?

2022. július 31. 03:00 - gerbeaud

"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak... Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Lukács 16,13)

Ha Isten azt mondaná neked, hogy adj oda valamit, és te azt mondanád: "Istenem, bármi mást oda tudnék adni, de ezt nem", akkor nem te birtokolod azt a dolgot - az a dolog birtokol téged.

Lukács 16,13 azt mondja: "Egy szolga sem szolgálhat két úrnak... Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak".

El kell döntened, hogy kit vagy mit fogsz szolgálni - és az adakozásod tükrözni fogja a döntésedet. Ha Isten az életed Ura, akkor a pénztárcád Urának is kell lennie.

Volt egyszer egy gazdag ember, aki a tizedét messze meghaladóan adakozott keresztény célokra. De nem volt ez mindig így vele. Évekkel ezelőtt találkozott egy pénzügyi tanácsadóval. Miután egy ideje beszélgettek, a pénzügyi tervező fogott egy papírlapot, és rajzolt egy dobozt. A dobozon kívülre két dolgot rajzolt: egy dollárjelet, amely a pénzt jelképezte, és egy keresztet, amely pedig Krisztust jelképezte.

Azt mondta: "Hallom, hogy két dolog verseng a figyelmedért. Addig nem tudok segíteni az életed megtervezésében, amíg meg nem mondod, hogy ezek közül a dolgok közül melyiket szeretnéd annak a doboznak a közepén, ami az életedet jelképezi".

A gazdag ember egy pillanatig elgondolkodott, majd azt mondta: "azt akarom, hogy Krisztus legyen az életem középpontjában". Ez volt a fordulópont - ekkor kezdett el befektetni az örökkévalóságba.

Ha valaki rajzolna egy dobozt, ami az életedet jelképezi, és megkérdezné, hogy mi van a központjában, mit mondanál? Egy keresztet vagy egy dollárjelet tennél a dobozba? A bankszámlakivonatod alátámasztaná a válaszodat? Mondhatod, hogy valami az első helyen áll az életedben, de az, ahogyan az idődet töltöd és a pénzedet költöd, elárulja az igazságot.

Amikor a pénzügyeidről van szó, két kulcsfontosságú döntést kell hoznod: Először is, ki lesz az urad? Másodszor, hova fekteted a pénzed - az örökkévalóságba vagy a jelenbe?

Jézus azt mondta: "Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is." (Máté 6,20-21)

Istennek nincs szüksége a pénzedre. Neki az kell, amit az képvisel: a szíved. Megmutathatod Istennek, hogy a teljes szíved az övé azzal, hogy átadod neki a pénzed feletti irányítást. Kötelezd el magad ma arra, hogy adj neki és mások szolgálatára aszerint, amire Ő kér téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért ragaszkodnak az emberek gyakran olyan erősen a pénzhez?
  • Istennek nincs szüksége a pénzedre. Hogyan befolyásolja ennek ismerete a tized fizetéséhez való hozzáállásodat?
  • Mit szeretnél a "dobozod" központjába? Milyen változásokat igényelne az életedben ez a döntés?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása