Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ismerete az, ami igazán számít

2022. augusztus 13. 00:00 - FodorImi

priority.jpg

„Minden más értéktelen, összehasonlítva az én Uram Jézus Krisztus ismeretének végtelen gazdagságával. Őérte minden mást eldobtam, szemétnek tekintek, csak hogy megnyerhessem Krisztust.”
(Fil 3,8 – NLT).

Szabad idődben soha nem kerülhetsz barátságba Istennel. Ahhoz, hogy az Ő barátjává válj, az ő megismerését kell első helyre tenned.

Pál apostol így beszél: „Minden más értéktelen, összehasonlítva az én Uram Jézus Krisztus ismeretének végtelen gazdagságával. Őérte minden mást eldobtam, szemétnek tekintek, csak hogy megnyerhessem Krisztust.” (Fil 3,8 – NLT).

Te ezt teszed? Keresed Istent teljes szíveddel minden nap?

Emlékezz, annyira fogsz közel kerülni Istenhez, amennyire te hajlandó vagy. Csak akkor fogsz Isten barátjává válni, amikor elhatározod, hogy Isten barátja akarsz lenni.

Ha távol érzed magad Istentől, vajon ki távolodott el? Te voltál az. Senki mást nem hibáztathatsz. Nem hibáztathatod a házastársad, a szüleidet vagy a gyerekeidet. Te vagy az, aki nem tette Istent első helyre az életében.

Megismerni és szeretni Istent az emberiség legnagyobb kiváltsága, és Isten által ismerve és szeretve lenni a mi legnagyobb örömünk.

Megfigyeltem, hogy meg lehet mondani, mi a fontos az embereknek az alapján, hogy mivel dicsekednek. Ha a gyerekeik a legfontosabbak, akkor velük dicsekednek. Ha a munkájuk az életük legfontosabb része, akkor a munkájukkal dicsekednek. Ha az utazás és az élmények, akkor arról beszélnek. Ha a bulizásról vagy új ruhák vásárlásáról beszélsz legtöbbet, mit gondolsz, mit értékelsz legtöbbre? Azzal dicsekszel, ami a legfontosabb a számodra.

Isten azt mondja a Jeremiás könyve 9. fejezet 23-24. versében: „A bölcsnek nem kellene dicsekedni a bölcsességével, sem az erősnek az erejével, sem a gazdagnak a gazdagságával. Ha valaki dicsekedni akar, azzal dicsekedjen, hogy ismer és megért engem.” (GNT).

Isten ismerete az, ami igazán számít – erről szól az élet. A világmindenség Istene szeret téged és kapcsolatban akar lenni veled. Az Ő közelségében lenni békét és jövőt ad számodra. Ez a jó hír!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kell életed prioritásait átrendezned, hogy Isten jobb megismerése az első helyre kerüljön?
  • Az alapján, amiről a legtöbbet beszélsz, mit mondanának az emberek, mi a legfontosabb számodra?
  • Amivel dicsekszel, az a legfontosabb számodra. A mindennapi beszélgetésekben hogyan dicsekedhetsz az Istennel való kapcsolatoddal?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2022.08.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása