Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add Istennek a legértékesebb idődet

2022. augusztus 14. 03:00 - ReveSz

 "Az Istennel való barátság azok számára van fenntartva, akik tisztelik őt. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait."

Zsolt 25:14 (TLB fordítás).

 selective focus photo of brown and blue hourglass on stonesHa mély kapcsolatot akarsz építeni Istennel, akkor le kell lassítanod a rohanó életben és csendben kell lenned.

Az Istennel való barátság olyan, mint bármely más barátság - időt kell szakítanod rá. Ha nem szakítasz időt az igazi barátaidra, akkor ők nem is igazán a barátaid. Szánj időt a barátaidra. Ha Isten lesz a legjobb barátod, akkor a legjobb idődet kell neki adnod.

A Biblia azt mondja: "Légy nyugodt, és tudd meg, hogy én vagyok az Isten" (Zsoltárok 46:10 NIV fordítás).

Ahhoz, hogy jobban megismerd Istent, csendben kell lenned - tehát mindennap csendes időt kell vele töltened.

A Zsoltárok 25:14 azt mondja: "Az Istennel való barátság azok számára van fenntartva, akik tisztelik őt. Egyedül velük osztja meg ígéreteinek titkait" (TLB fordítás).

Sokan nem ismerik Istent. Nem tapasztalták meg Isten szeretetét. Nem tudják, miért teszi azt, amit tesz. Pedig a Biblia azt mondja, hogy az Istennel való barátság azok számára van fenntartva, akik tisztelik őt - más szóval, akik lelassítanak és időt töltenek vele.

Milyen lenne egy barátság, ha soha nem fektetnél bele időt? A barátságoknak szükségük van a figyelemre. Soha nem fogod Istent bensőségesen megismerni, ha csak a templomi istentiszteletekre jársz.

Olvasnod kell Isten Igéjét, és meg kell kérdezned tőle: "Istenem, van valami, amit mondani akarsz nekem?". Nem kell díszes kifejezéseket vagy szavakat használnod. Csak beszélj hozzá hitelesen. Aztán hallgassátok meg!

A Biblia ezt így mondja: "Amikor Isten elé állsz, ne csinálj belőle színházi előadást... Keress egy csendes, félreeső helyet, hogy ne ess kísértésbe, hogy szerep játékot játssz Isten előtt. Csak legyél ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire csak tudsz. A hangsúly rólad Istenre fog áthelyeződni, és elkezded majd érezni az ő kegyelmét" (Máté 6:5-6 The Message fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen zavaró tényezők akadályozzák meg, hogy csendben legyél Isten előtt? Hogyan tudod korlátozni ezeket a zavaró tényezőket?
  • Miért könnyebb vagy élvezetesebb néha a barátaiddal időt tölteni, mint Istennel? Mit értesz félre Istennel kapcsolatban, amikor így érzel?
  • Az emberek néha túlbonyolítják az Istennel töltött csendes időt. Milyen dolgokat tehetsz azért, hogy lelassulj, elcsendesedj, és egyszerűen és őszintén tölts időt Istennel?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.07).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása