Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol található meg az igazi szabadság?

2022. szeptember 07. 03:00 - Erika1832

freedom-fb.jpg

"Ha tehát a Fiú megszabadított titeket, akkor valóban szabadok vagytok." (Ján 8,36 NIV)

A világ a szabadságot korlátok nélküli életként határozza meg. Ez a fajta hozzáállás, ezt állítja: "Bármit megtehetek, amit csak szeretnék, és akármit mondhatok, amit csak akarok, anélkül, hogy bárki megmondaná, mit tegyek." 

Az efféle gondolkodásmóddal mindenkit megbánthatsz, de te mégis úgy csinálod a dolgokat, ahogy neked tetszik. Ilyen a világ szabadsága, - ami a számodra is elérhető, de csak úgy, ha teljesen önzővé válsz.

De a Biblia azt mondja, hogy az igazi szabadsághoz csak Jézuson keresztül vezet az út: "Ha tehát a Fiú megszabadított titeket, akkor valóban vagytok." (Ján 8,36 NIV).

Isten elküldte Jézust, hogy kihirdesse és megszabadítson minket a bűntől, amely a harag, az irigység, a kapzsiság, a szexuális erkölcstelenség, a megromlott kapcsolatok, a meg nem bocsátás és az önzés csapdájának körforgásában tart.

Az igazi szabadsággal megszabadulsz a félelemtől, a bűntudattól, az aggodalomtól, a keserűségtől és a haláltól. Szabad vagy a színlelés abbahagyására, és így szabadon önmagad lehetsz.

Hogyan lehet megszabadulni a félelemtől, és megtalálni Jézusban az igazi szabadságot? Úgy, hogy hagyod, hogy Isten szeressen téged! János apostol ezt tanítja: "A szeretetben nincs félelem. De a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet." (1Ján 4,18 NIV).

Amikor rájössz, hogy Isten mennyire szeret téged, elkezdesz ebben a szeretetben élni és megnyugodni. És amikor Isten szeretetében élsz, szabad vagy – szabadon láthatod az életet az ő szemszögéből, és úgy élhetsz, ahogy ő akarja, hogy élj. Megtanulod, hogy a szabadság nem olyasvalami, amit kikövetelhetsz vagy kiérdemelhetsz; ez Isten ajándéka.

Az Isten szeretetében élni valójában dicsőítés. Amikor egyetértesz azzal, hogy Isten szerető, gondoskodó és nagylelkű, és elkezdesz bízni ebben a szeretetben, akkor imádod őt. Ahogy az 1 János 4,16 mondja: „Tudjuk, hogy Isten mennyire szeret minket, és az Ő szeretetében bízunk.” (NLT).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hol kerested a szabadságot Isten szeretetén kívül? Mi lett az eredménye?
  • Mikor éltél Isten szeretetének szabadságában? Milyen változást hozott ez életedben?
  • Hogyan hagyhatod szándékosan, hogy Isten szeressen ma?

Készen állsz rá, hogy megtaláld a szabadságod Krisztusban?

Isten megígérte mindenkinek, akik hisznek Jézusban, hogy nincs büntetésük. Elküldte Jézust, hogy megmentsen téged a bűneidből. Az Ő kereszthalála a fizetség minden rosszért, amit valaha elkövettél vagy el fogsz követni. És azáltal, hogy feláldozta magát a bűneidért, ezzel odaadta neked az Ő igazságát, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj az Atya Istennel.

A jó hír ezzel még nem ér véget. Isten Jézust a halálból is feltámasztotta, bebizonyítva hatalmát a bűn és a halál felett. És ez lehetővé teszi, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és kérem a te bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad.
Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad őt. Bízni szeretnék Benne, mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni őt. Irányítsd az életemet, és segíts megtenni a te akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.31.)

Szólj hozzá!
Címkék: szabadság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása