Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kell az álmaidat jól időzíteni?

2022. november 23. 03:00 - Besther

berlin-g9d2ebea9f_1920.jpg

"Minden dolognak megvan az ideje" (Prédikátor könyve 8,6a).

Mikor Isten egy álmot helyez a szívedbe, nem feltétlenül kell azonnal cselekedned. A Biblia azt mondja, "Minden dolognak megvan az ideje" (Prédikátor könyve 8,6a).

A baseball dobójátékosai jól megértik az időzítés fontosságát. Minden dobó ugyanazt az 5 és egynegyed unciás labdát dobja és 60 láb 6 hüvelykre áll a hazai bázistól. A különbség viszont a profi és amatőr dobó között az időzítés. A dobó időzítése teszi profivá vagy amatőrré őket.

Az időzítés egy másik jó példája a Nehémiás 2. fejezetében található. Nehémiás tudta, hogy az időzítés megvalósíthatja vagy összetörheti álmait Jeruzsálem újjáépítéséről. Lehetett volna nagy belépője a városba, trombitákkal és zászlókkal bejelentve érkezésének okát: " Itt vagyok, hogy mentsem a menthetőt!" 

Helyette, Nehémiás három napig csendben maradt, miután megérkezett Jeruzsálembe. Mit csinált azon a három napon? Mivel az imádság embere volt, ezért nincs kétség, hogy imádkozott. Tervező is volt, így valószínűleg figyeléssel, megfigyeléssel, hallgatással és tanulással töltötte az időt.

Legjobb példa az időzítésre Jézus életében látható. Az ő időzítése tökéletes volt. Gyakran mondott ilyeneket, "Még nem jött el az én időm." Ezt anyjának mondta, mikor az egy esküvőn ránézett, mert csodát várt tőle. Ezt mondta testvéreinek is, amikor ők azt akarták, hogy mutassa meg magát a világnak az általa végzett munkákon keresztül. 

Isten évezredeket várt a megfelelő időre, hogy elküldje Fiát. A Biblia azt mondja, "De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk." (Galatákhoz 4,4-5.)

Mi nem tudjuk, hogy Isten miért akkor küldte el Jézust, amikor elküldte, de tudjuk, hogy az volt a megfelelő idő, hogy megtegye.

Ugyanez igaz, azokra az álmokra, melyeket Isten ad neked. Bízz az időzítésében. Lehet, hogy most még nem látod vagy nem érted az időzítését, de bízhatsz abban, hogy terve tökéletes.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Láttál már egy jó tervet összeomlani a rossz időzítés miatt? Mi történt? 
  • Életed mely területein cselekszel impulzívan? Milyen területeken vagy türelmesebb?
  • Jézus azt mondja, "Még nem jött el az én időm", hogyan ösztönöz ez téged arra, hogy a megfelelő időben és módon tedd a dolgokat?

Itt az idő, hogy bízz Jézusban

Isten megígérte, hogy akik hisznek Jézusban, azoknak nincs kárhoztatásuk. Ő elküldte Jézust, hogy elvegye a bűnödet. Az ő kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha tettél vagy tenni fogsz. Azzal, hogy feláldozta önmagát, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatod legyen az Atyával.

A jó hír itt nem ér véget! Isten feltámasztotta Jézust a halálból, bizonyítva erejét a bűn és halál felett. Ez teszi lehetővé, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd életed Jézus Krisztusnak, akkor kezdd ezzel az egyszerű imával: "Drága Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok és kérem bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűnömért és te feltámasztottad őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban és követni őt Uramként a mai naptól kezdve. Kérlek, vezesd életem és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozva. Ámen.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.11.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása