Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jósága mindenkié

2022. december 25. 03:00 - flependzsi

trees-2562083_340.jpg

 Jó az Úr mindenkihez.” Zsoltárok 145,9

 

Sokan úgy gondolják, csak akkor kaphatunk jót Istentől, ha jók vagyunk. Mintha összekevernénk Istent a Mikulással. A Mikulásról mondjuk: “Figyelj, ne sírj, … jön a Mikulás”

Isten nem így működik. Ő nem az alapján osztja az áldásait, ki volt jó és ki volt rossz. A biblia azt mondja a Máté evangéliumában, az 5. fejezet 45. versében: “Ő (Isten) felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak”.

Isten számára nincsenek kiváltságosok, akiknek tartogatja a kegyelmét és a jóságát. Mindenkinek felajánlja kegyelmét, annak is, aki el sem hiszi, hogy Ő létezik. Akár követed Őt, akár nem, életed minden pillanatában kegyelmet kapsz. Még a következő lélegzetvételed sem biztos Isten kegyelme nélkül. A 145. zsoltár 9 verse ezt mondja: “Jó az Úr mindenkihez”.

Ez nagyon más, mint amit a világ tanít nekünk. A világ vélekedése, hogy azt kapod, amit érdemelsz. A hinduk ezt karmának hívják. Abban hisznek, hogy mindennek, amit teszel van egy oka és egy következménye. Jó dolgok történnek veled, ha jót tettél a múltban, és rosszak, ha rosszat.

De Isten kegyelem szerint cselekszik, nem karma szerint. Ha azt kapnád, amit érdemelsz, nem is lehetnél itt a földön. Ha azt kapnád, amit érdemelsz, nem lenne semmid. Kiérdemelted, hogy megszüless? Kiérdemelted, hogy láthasd a színeket vagy élvezhesd az ízeket? Kiérdemelted a megbocsátást? Nem. Ezek mind Isten ajándékai. 

A Lukács evangéliumának 2. fejezetében, a 10. versben az angyalok azt mondják a pásztoroknak, “Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz!”.

Ez az első nyilvános híradás Jézus születéséről. Kinek szól ez a hír? Mindenkinek. Minden embernek, bármilyen fajú, bármilyen vallású, bármilyen gazdasági helyzetű, és bármilyen kultúrájú is szerte a világon. Amikor az angyalok elmondták a jó hírt, nem voltak korlátozások, vagy feltételek, vagy határok. Nem volt semmilyen kikötés azokkal szemben, akik hallják, és válaszolnak a Jó Hírre. És így van ez ma is.

A karácsony minden embernek szól — mert Isten minden emberhez jóságos.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módokon mutatta meg Isten a jóságát neked?
  • Mi az benned, amiről úgy gondolod, hogy távol tartja tőled Isten jóságát? Kérd Istent, hogy segítsen jobban megérteni az Ő jóságát, hogy a felszabadulhass a kegyelemben!
  • A karácsony jó híre mindenkié. Kinek mondhatnád el ezt a jó hírt ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása