Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megpihenhetsz Isten csodálatos kegyelmében

2023. január 16. 03:00 - BlaZsu

„Isten tudja, hogy miből vagyunk;  Ő nem felejti el, hogy por vagyunk.” (Zsoltárok 103,14  GNT fordítás)

relaxingodsgrace.jpgIstent nem éri meglepetés, ha hibázol. Tulajdonképpen Ő számít is erre.

A Biblia azt mondja, „Ő tudja, hogy miből vagyunk;  Ő nem felejti el, hogy por vagyunk.” (Zsoltárok 103,14  GNT fordítás) Ő tudja, hogy miből vagy, mert ő teremtett téged. Az Ő szeretete nem szűnik meg attól, ha te elrontod a dolgokat. Nem amiatt szeret, amilyen vagy, vagy azért, amit teszel, hanem amiatt, amilyen Ő és  amit Ő tett.

Isten teremtett, és Ő szeret téged! És ezen nem változtathat semmi. Semmivel nem tudod elérni, hogy Ő jobban vagy kevésbé szeressen. Ő ugyanannyira szeret a jó napjaidon és a rossz napjaidon is. És az Ő szeretete nem függ a teljesítményedtől.

A Biblia kifejezése erre a fajta szeretetre a „kegyelem”, és ez egy csodálatos dolog! Isten szeretete akkor sem szűnik meg, amikor nagy hibát követsz el. Ez a csodálatos a kegyelemben. És amikor elfogadod az Ő kegyelmét, nem kell többé aggódnod a kudarcaid és hibáid miatt, és bátrabb leszel több kockázatot vállalni az életben. 

Talán már sokszor kellett Isten bocsánatát kérned ugyanazért a dologért. Talán nem vagy biztos abban, hogy megérdemled a szeretetét és a kegyelmét. (Egyébként tényleg nem érdemeljük meg.) És meg vagy győződve arról, hogy Isten belefáradt már abba, hogy folyton próbálsz megváltozni. (Nem, nem fáradt bele.)

Isten soha nem fárad bele a veled való beszélgetésbe. Soha nem túl elfoglalt ehhez. Nem számít, hányszor mész hozzá bocsánatot kérni, Ő mindig tárt karokkal vár.

Talán olyan családban nőttél fel, ahol a szeretet feltételekhez volt kötve. A szüleid talán csak akkor mutattak szeretetet irántad, amikor a tanulmányaidban, a sport területén vagy a közösségi életben sikereket értél el, és ha ezek közül bármelyik területen kudarcot vallottál, úgy érezted, a családod már nem szeret.

Nyugodj meg, Isten nem így bánik veled.

A Biblia azt mondja, Isten "az adósság-listát, amely felsorolta azokat a dolgokat, amiket Isten törvényei ellen vétettünk eltörölte, és odaszegezte azt a keresztre". ( Kolossé 2:14, NCV fordítás)

A keresztény életünkben elkövetünk hibákat, de nem kell bűnösként és bűntudattal élnünk. Isten megérti, ha hibázol vagy vétkezel – Ő így is szeret.

Ez Isten csodálatos kegyelme! Ez az Ő irántad való jósága, amiben már ma megnyugodhatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan van hatással életed minden területére az, hogy szabad vagy a bűneidtől?
  • Isten kegyelemmel, szeretettel és megbocsátással válaszol a hibáidra és botlásaidra. Milyen hatással van ez arra, hogy te hogyan viszonyulsz mások hibáihoz és botlásaihoz?
  • Kivel tudod megosztani az Isten kegyelméről szóló örömhírt ezen a héten?

Isten kegyelme megment téged!

Mindannyian bűnösök vagyunk, de Isten megbocsátást és kegyelmet kínál. A Biblia azt mondja, csak Isten Fián, Jézus Krisztuson keresztül, Istenbe vetett hit által juthatunk el a Mennyországba. Nem tudod kiérdemelni, hogy odakerülj. „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedjen." ( Efezus 2,8-9)

Ha készen állsz arra, hogy megvalld bűneidet és az életedet Jézusra bízd, kezdd ezzel az imával:

“Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden bűnöm megbocsátod, megtudom, hogy mi az életem célja, és egy napon befogadsz engem örökkévaló otthonodba, a Mennyországba.

Jézus, megvallom neked bűneimet és elfogadlak Megváltómnak és Uramnak. Követni és szolgálni akarlak Téged, és a te kegyelmedben és megbocsátásodban szeretnék élni, nem bűnösként. Alázattal neked szentelem életemet, és kérlek, ments meg engem és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.09.)

 (A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása