Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Töltsd az életed az örökkévalóságra való felkészüléssel!

2023. február 28. 03:00 - daniella_89

mountain-landscape-ponta-delgada-island-azores-royalty-free-image-1595414688.jpeg

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, ... Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efezus 1:4-5)


Ahhoz, hogy Isten használhasson, az első dolog amit meg kell tenned, hogy megérted életed célját.

A Biblia nagyon világossá teszi számodra Isten célját: "Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, ... Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efezus 1:4-5)

Isten arra alkotott, hogy a családja tagja legyél. Megteremtett, hogy kapcsolata lehessen veled - hogy szerethessen, és te viszontszeresd. De csak egy mód van arra, hogy részese legyél Isten családjának: hinned kell Jézus Krisztusban.

Isten nem csak azt szeretné, hogy a családja tagja legyél, hanem azt is, hogy az örökkévalóságot vele töltsd. Az Efezus 1:10. ezt mondja: "Ez volt a célja: amikor az idő beteljesedik, összegyűjt mindannyiunkat... hogy vele legyünk Krisztusban örökre." (TLB fordítás) Isten célja először is, hogy a családja része legyél és hogy ismerd meg Őt. Ezen felül azt akarja, hogy az örökkévalóságot vele töltsd.

A történelem a tetőpontja felé halad. Egy nap Isten összegyűjt mindenkit, aki hisz Benne, és ők vele fognak élni a Mennyben.

Az itteni földi életünk az örökkévalóságra való felkészülés. A Biblia arról beszél, hogy Isten "az örökkévalóságot az emberi szívbe helyezte" (Prédikátor 3:11 NIV fordítás). Ez azt jelenti, hogy úgy vagy megalkotva, hogy örökké élj. Az örökkévalóságra vagy teremtve. Minden ember örökké fog élni. Istennel a Mennyországban, vagy Istentől elszakítva a pokolban.

Isten nem csak erre 80-90 évre teremtett, vagy ahány éved lesz ezen a bolygón. Hosszútávú tervei vannak veled. Tehát miről szól a földi élet? Az örökkévalóságra való felkészülésről. Más szavakkal, Istent sokkal jobban érdekli, hogy felkészítsen az örökkévalóságra, mint, hogy itt és most tegyen boldoggá. Természetesen Ő azt akarja, hogy boldog legyél, mert szeret téged - de nem az örökkévalóságra való felkészítésed kárára.

Az élet egy ruhapróba; egy bemelegítés a nagy esemény előtt. Felkészült kell legyél: ismerned kell Istent, Jézushoz hasonlóvá kell válnod, és engedned Istennek, hogy használjon célja beteljesítésében itt a Földön.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Megtetted már azt a lépést, amellyel Isten családjának részévé válhatsz? Ha nem, mi az, ami visszatart? Ha igen, mit értettél meg a célodról mióta hívő lettél?
  • Milyen módokon tapasztaltad azt, hogy Isten használja a Földön töltött idődet arra, hogy felkészítsen az örökkévalóságra?
  • Jobban értékeled a jellemedet a boldogságodnál? Hogyan reagálsz, mikor Isten úgy dönt, a karakteredet egy nehéz helyzeten keresztül formálja inkább, mint hogy a boldogságodat helyezze előtérbe?
     

Készen állsz arra, hogy tagja legyél Isten családjának?

Isten arra alkotott, hogy kapcsolatban legyen veled - és ez a kapcsolat akkor kezdődik el, mikor a hitedet Jézusba veted. A Biblia azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efezus 2:8-9)

Ha készen állsz arra, hogy rábízd az életedet, imádkozz így:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit eddig elrontottam, megbocsátod, megismerem az életem célját, és egy nap majd befogadsz engem az örökkévaló otthonodba, a Mennyországba.
Megvallom, hogy vétkeztem, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad. Szeretnék bízni Jézusban, mint személyes Megváltómban és követni Őt, mint Uramat a mai naptól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts megtennem akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása