Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak Isten képes stresszmentessé tenni a lelkedet

2023. március 15. 03:00 - papk

woman-g3fe227e18_1280.jpg

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mát 11,28 RSV fordítás)

Amikor stresszes vagy, általában hogyan lazítasz? Ha kimerült, vagy túlterhelt vagy, hogyan oldod fel a stresszt? Talán nézel egy filmet. Talán elmész vacsorázni, hogy ne kelljen főzni. Vagy esetleg van olyan hobbid vagy sport, ami segít kikapcsolódni.

Ezekkel a dolgokkal nincs semmi baj, de egyikük sem nyújtja azt a megkönnyebbülést, amire valóban szükséged van. A világ összes idejét alvással töltheted és az megpihenteti a testedet – de a lelkedet nem.

Csak egy valaki nyugtathatja meg a lelkedet: Isten. Csak ő tudja megadni azt a belső békét, amely valóban levezeti a stresszt.

Jézus ezt ígéri: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek” (Mát 11,28 RSV fordítás).

Nem azt mondja: „Gyere a templomba”. Nem azt mondja, hogy menj el bibliatanulmányozásra, vagy kis csoportba. Ha túlterhelt vagy, csak egy személy érti a lelki pihenést. Ilyenkor amire valóban  igazán szükséged van mindennél jobban, az az Istennel való együttlét.

Tehát ha Isten az, akire valóban szükséged van, miért nem fordulsz hozzá gyakrabban? Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, úgy gondolod, hogy egyedül is megbirkózol vele – vagy talán egyszerűen nem veszed észre, hogy Isten arra vár, hogy segítségül hívd. Isten újra és újra a Bibliában mond ilyeneket: „Kiálts hozzám. Hívj fel. Beszélj hozzám. Vesd rám terheidet."

Ha már régen nem töltöttél időt egyedül Istennel, lehet, hogy nem tudod, hol kezdd el. Jézus ezt mondta a követőinek az imáról: „Keress egy csendes, félreeső helyet, hogy ne ess kísértésbe, hogy Isten előtt szerepjátékot játssz. Csak legyél ott olyan egyszerűen és őszintén, amennyire csak tudsz. A hangsúly rólad Istenre fog áthelyeződni, és elkezded majd érezni az Ő kegyelmét." (Mát 6,6 The Message fordítás).

Talán még soha nem töltöttél időt így egyedül Istennel, vagy talán mégis, de hetek vagy hónapok teltek el azóta. Ezért vagy túlterhelve. Egyedül kell időt töltened Istennel csendben. Amíg a jelenlétében tartózkodsz, tölts időt imádkozással és a Biblia olvasásával.

Ma üresen futsz? Az első dolog, amit tenned kell, hogy segítségül hívd Istent. Gyere Krisztushoz, és ő megadja neked a nyugalmat.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen különbséget veszel észre a nap folyamán, amikor reggelente csendességet tartasz Istennel?
  • Miért fontos, hogy a hangsúlyt Istenre helyezd, amikor stresszes vagy?
  • Mit gondolsz, miért várja Isten, hogy segítségül hívd őt, mielőtt megtapasztalnád a békéjét?

Az első lépés a béke felé Jézussal kezdődik.

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot: egyszülött Fiát adta, hogy mindenki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Ján 3,16 CSB fordítás).

Készen állsz bízni Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozd ezt az egyszerű imát: "Kedves Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és te feltámasztottad Őt az életre. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és Uramként követni őt a mai naptól fogva. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imádkoztál, hogy elfogad Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása