Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van szükséged közösségre az újrakezdéshez?

2023. április 01. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Egy egyedülálló embert meg lehet támadni és legyőzni, de ketten összefoghatnak és győzhetnek. Három még jobb, mert a háromszoros fonott zsinór nem szakad el könnyen. (Préd 4,2 NLT)

Pozitivnap - A pozitív Hírek oldala - Mese a közösség erejéről

Ha szükséged van Istenre, hogy újrakezdhesd az életedet, csak kérned kell őt. Ezután pedig olyan embereket kell találnod, akik támogatják az újrakezdést.

Egyedül nem változtathatod meg az életedet! Ha tehetnéd, megtennéd – de nem tudod, tehát nem fogod. Ez azért van így, mert Isten olyanná formált bennünket, hogy nem gyógyulunk meg és nem leszünk egészek addig, amíg nem vonunk be másokat az életünkbe. 

A Biblia ezt mondja a Prédikátor 4. fejezetének 10-12 verseiben: „Ha az egyik ember elesik, a másik kinyújthatja a kezét, és segíthet. De aki egyedül esik el, az igazi bajban van. . . Egy egyedülálló embert meg lehet támadni és legyőzni, de ketten összefoghatnak és győzhetnek. Három még jobb, mert a háromszoros fonott zsinór nem szakad el könnyen” (NLT). 

Más szóval, ha egy másik személy támogat, nem lesz könnyű legyőzni téged. És a támogatók egész csoportja még jobb!

Bármikor változtatsz az életeden, hibákat fogsz elkövetni. Nem vagy tökéletes – egyikünk sem az. Abban a vágyadban, hogy céltudatosan élj, és azzá válj, amilyenné Isten akar, el fogsz bukni. Olyan emberekre van szükséged, akik segítenek talpra állni és szeretnek.

A közösség Isten ellenszere a csüggedés ellen. Keresztény barátok kis közössége segít megőrizni a helyes nézőpontot. Azt látják, amit te nem. Emlékeztethetnek Isten igazságára. 

A Rómabeliekhez írt levél 12. fejezetének 5. verse azt mondja: „Mindannyian egy test részei vagyunk, és mindannyian egymáshoz tartozunk” (NLT). Isten családjában te hozzám tartozol, és én is hozzád tartozom. Az egyházad és a keresztény közösséged tagjai a testvéreid. Isten családja tovább fog megmaradni, mint a saját biológiai családod – örökké megmarad!

Szükséged lesz a többi hívő bátorítására, ahogy Isten újraindítja az életedet. Találd meg a társaságodat. Bátorságra és kiszolgáltatottságra lesz szükséged, ha ezek most hiányoznak az életedből, kérd Isten segítségét. Ő segíteni fog neked minden olyan dologban, amire elhívott.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy őszinte legyél másokkal a küzdelmeiddel és az újrakezdéssel szükségességével kapcsolatban?
  • Szerinted másként kell szeretnünk vagy kezelnünk keresztény testvéreinket, mint bárki mást? Miért igen vagy miért nem?
  • Ha úgy gondolod, hogy az életedben nincs lehetőség a közösségre, akkor lehet, hogy nem vetted észre őket, mert nem kerested. Szánj egy kis időt arra, hogy kérd Istent, mutassa meg, hol készítette elő számodra őket!

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása