Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Várj türelmesen Isten időzítésére

2023. április 22. 03:00 - R.K.A.

„Pihenj meg az Úrban; várj türelmesen, amíg Ő cselekszik… Ne idegeskedj és ne aggodalmaskodj – ez csak rosszhoz vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, TLB ford.)

2023_04_15_kep.jpg

Frusztráló érzés, hogy amikor nekünk sürgős valami, Istennek nem. Isten soha nem siet!

A Biblia azt mondja, hogy Istennek egy nap olyan, mint ezer év, és ezer év olyan, mint egy nap. Az egyik leghaszontalanabb dolog az, ha megpróbáljuk sürgetni Istent. Amikor a saját kezünkbe vesszük a dolgokat, hogy „besegítsünk” Istennek, bajba kerülünk.

A Példabeszédek 19:2 ezt mondja: „A türelmetlenség bajba sodor” (GNT fordítás).

Amikor kapunk Istentől egy álmot, és meghozzuk a döntést, hogy belevágunk, de aztán Isten várótermébe kényszerülünk, előfordulhat, hogy próbáljuk kitalálni, hogyan tudnánk egyedül, Isten segítsége nélkül megvalósítani az álmot, amit Ő adott nekünk.

De a Biblia azt mondja, hogy bízzunk Isten időzítésében: „Pihenj meg az Úrban; várj türelmesen, amíg Ő cselekszik… Ne idegeskedj és ne aggodalmaskodj – ez csak rosszhoz vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, TLB ford.)

Megpihenni és várni a hit cselekedete. Azt jelenti, hogy Istenre várunk.

Egyszer Jézus és tanítványai egy csónakban ültek, amely tomboló viharba került. A Biblia szerint a csónakot elöntötte a víz, és nagy veszélyben volt az életük. Viszont míg a tanítványok tele voltak aggodalommal, addig Jézus egy párnára hajtotta a fejét, és átaludta a vihart.

A tanítványok felébresztették, és megkérdezték tőle: Nem törődsz vele, ha vízbe fulladunk? Ments meg minket!” Kézenfekvő lenne azt képzelnünk, hogy Jézus így válaszolt: "Valóban azt hiszitek, Isten hagyná, hogy a csónak elsüllyedjen, amíg én benne vagyok?"

Ehelyett azonban Jézus arról beszélt nekik, hogy legyen nagyobb a hitük, majd lecsendesítette a vihart! A tanítványok aggódtak a szél és a hullámok miatt, Jézus pedig megmutatta nekik, hogy hatalma van a szél, a hullámok és minden vihar felett, amivel az életük során szembesülniük kell.

Amikor viharba kerülünk, hajlamosak vagyunk ugyanúgy idegeskedni és aggódni, mint ahogy a tanítványok tették. Amikor így élünk, nem elég nagy a hitünk, és a szélre és a hullámokra nézünk, nem pedig Jézus erejére és szeretetére.

Jézus mindig veled van, és mindig bízhatsz az Ő időzítésében. Az aggodalom csak megnyomorítja az életedet. Ha várnod kell, hogy az álmod megvalósuljon, hagyd abba az aggodalmaskodást. Kezdj el bízni Istenben, és engedd, hogy Ő benned és rajtad keresztül munkálkodhasson.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az oka annak, hogy a pihenés olyan gyakran kelt bűntudatot bennünk?
  • Mit gondolsz, mit akar Isten tanítani neked, miközben megvárakoztat? Mit tanultál magadról és Istenről amíg várakoztál?
  • A hited jelenlegi szakaszában mi az az egy dolog, amin tudsz változtatni az időbeosztásodban vagy az elvárásaidban, hogy ne érezz kísértést arra, hogy siettesd Istent?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása