Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a legjobbat szánja neked, ne érd be kevesebbel!

2023. április 23. 03:00 - BlaZsu

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk."  (Galata 6,9)

kitartasneerdbekevesebbel.jpgAmikor túl sokat kell várakoznod valamire az életben, ne csüggedj el! Ne veszítsd el a bátorságodat, és ne add fel! Az izraeliták ezt tették, és ez késleltette a bejutásukat az Ígéret Földjére.

A 4Mózes 14,2-4-ben ez áll: „Izrael fiai mindnyájan zúgolódtak Mózes és Áron ellen. Ezt mondta nekik az egész közösség: bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban, vagy halnánk meg itt a pusztában! Miért akar bevinni minket az Úr arra a földre? Azért, hogy fegyvertől hulljunk el, asszonyaink és gyermekeink pedig prédára jussanak? Nem volna jobb visszatérnünk Egyiptomba? Majd ezt mondták egymásnak: válasszunk vezetőt, és térjünk vissza Egyiptomba!” 

Feladták az álmukat. 400 év rabszolgaság után megmenekültek, mégis vissza akartak menni, mert várniuk kellett.

Vannak, akik az izraelitákhoz hasonlóan inkább élnének rabszolgaságban, minthogy szembenézzenek a szabadsággal, amitől félnek. Nem hajlandóak kitartani és megoldást találni egy problémára, hanem feladják. Megelégednek a középszerűséggel az életükben.

Pedig Isten a legjobbat szánja neked, ezért ne érd be kevesebbel! Ha ez azt jelenti, hogy át kell menned egy konfliktusokkal teli életszakaszon, menj át! Egy ideig nagyon nehéz lesz, és vissza akarsz majd futni a régi, bevált utadra. De tovább kell menned, amíg meg nem látod a fényt az alagút végén!

Ahelyett, hogy elkeserednél, légy kitartó és imádkozz.

A Galata 6,9-ben ezt olvashatjuk: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” 

Az aratás törvénye az, hogy a vetés és az aratás között sok idő telik el. Az egyik évszakban vetünk, a másikban pedig aratunk. Isten látni akarja, hogy kitartasz-e és folytatod-e a munkát, vagy feladod. Ha látja, hogy következetes vagy az életedben, akkor eljön az aratás ideje. Azonban nem azonnal, mert ha így lenne, akkor nem fejlődne a jellemed, nem erősödne a hited.

A Lukács 18,1 üzenete számunkra, hogy "mindig imádkoznunk kell, és soha nem szabad elcsüggednünk." (PHILLIPS fordítás)

Két lehetőséged van az életben: folyamatosan imádkozni, vagy elcsüggedni. Mindig vagy az egyiket, vagy a másikat teszed. Ha folyamatosan imádkozol, nem fogsz elcsüggedni, viszont ha nem imádkozol folyamatosan, akkor elcsüggedsz és elkeseredsz. Elcsüggesztenek a munkahelyi, az iskolai vagy a családi problémák, amelyekkel szembe kell nézned? Ahhoz, hogy ne add fel és kitarts, folyamatosan imádkoznod kell!

Hogyan imádkozol, amikor kénytelen vagy várni? Imádkozz így: "Uram, segíts, hogy kitartsak és ne adjam fel!" Isten meg fog hallgatni, és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért nem kell elkeseredned, még akkor sem, ha sokat kell várnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen leckét tanultál meg, amikor valamire hosszasan várnod kellett az életben? Hogyan tudod alkalmazni, amit tanultál az álmaid megvalósulásával kapcsolatban?
  • Mit jelent az, hogy folyamatosan imádkozzunk vagy "mindig imádkozzunk"? Hogy lehet ezt megvalósítani?
  • Hogyan mutatta meg neked Isten a múltban, hogy hűséges? Emlékeztesd magad erre, amikor kételkedni kezdesz az Ő hűségében miközben várnod kell!

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.16.)

 (A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása