Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérj segítséget Istentől a pénzügyeiddel kapcsolatban

2023. szeptember 12. 03:00 - ReveSz

"Biztosak lehettek abban, hogy Isten gondoskodni fog mindenről, amire szükségetek van, az ő bőkezűsége még a tiéteket is meghaladja a dicsőségben, amely Jézusból árad." (Fil 4,19 MSG fordítás)

A filippibeliekhez írt levél 4. részének 19. verse egy csodálatos és mindenre kiterjedő ígéret Isten gondviseléséről: "Biztosak lehettek abban, hogy Isten gondoskodni fog mindenről, amire szükségetek van, az ő bőkezűsége még a tiéteket is meghaladja a dicsőségben, amely Jézusból árad" (MSG fordítás).

Figyeljük meg ezt a két kifejezést: "Isten gondoskodni fog." Nem azt mondja, hogy "Isten talán gondoskodni fog" a szükségleteidről. Azt mondja, hogy "Isten be fogja teljesíteni" a szükségleteidet. Ez tényként van leírva. Isten erre teszi fel a jellemét és a tekintélyét.

A vers így folytatódik: "Isten gondoskodni fog mindenről". Nem azt mondja, hogy "Isten gondoskodik majd néhány szükségletről". Azt mondja, hogy mindenről gondoskodik.

Nem azt mondja, hogy "Isten minden mohóságodat teljesíteni fogja". Nagy különbség van a kívánságok és a szükségletek között.

Ha szülő vagy, mindent megadsz a gyerekeidnek, amit csak akarnak? Remélem, hogy nem. Azért nem teszed ezt, mert szereted őket - és mennyei Atyád szeret téged. Nem fog neked mindent megadni, amit szeretnél, mert ha így tenne, akkor halálosan el lennél kényeztetve - és ő tudja, hogy néhány dolog, amit szeretnél, nem lenne számodra jó.

Nem ad meg mindent, amit akarsz, de mindent meg fog adni, amire szükséged van.

"Akkor miért vannak még mindig anyagi szükségleteim?" - kérdezheted. Talán Isten kudarcot vallott? Hazudott? Túlzásba esett?

Nem! Minden ígéretnek van előfeltétele, feltételei és követelményei. Amikor Isten ígéretet tesz, az elvárása gyakran így hangzik: "Én megteszem a magam részét, te pedig tedd meg a magadét". Isten pénzügyi alapelvei világosan le vannak fektetve számunkra az Igében. A Biblia a pénzügyi egyensúly számos szempontját tárgyalja, beleértve a megtakarítás, a költekezés, az adakozás, a befektetés és a sáfárkodás elveit. Isten mindent megadott neked, amire szükséged lehet a pénzügyi stabilitáshoz.

Csak kérned kell a segítségét, miközben követed az igét. Jézus azt mondja: "Kérjetek az én nevemben, és megkapjátok, és bőséges örömötök lesz" (Jn 16,24 NLT fordítás).

Sokan jobban függnek a hitelkártyájuktól, mint Jézus Krisztustól. Íme egy hasznos tanács: Mielőtt fizetnél valamiért, imádkozz érte. Adj Istennek egy esélyt, hogy gondoskodjon róla, mielőtt elköltöd valamire a pénzed. Kérj tőle bölcsességet, hogy jó pénzügyi döntéseket hozhass.

Miért akarja Isten, hogy kérj? Azért, hogy ő adhasson. Miért akar adni? Hogy te kaphass. Miért akarja, hogy kapj? Hogy örömmel töltsön el.

Nagy öröm van abban, ha engedelmeskedsz Isten Igéjének a pénzügyeiddel kapcsolatban. Isten gondoskodni fog rólad. Csak kérdezd tőle!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A pénzügyeid melyik területét adod át nehezen Istennek? Miért?
  • Hogyan szolgál az bizonyságul mások számára, ha örömmel és felelősségteljesen kezeled a pénzügyeidet?
  • Milyen nagy értékű vásárlást fontolgatsz? Hogyan keresheted ma Isten bölcsességét ehhez a kiadáshoz?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása