Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig időben érkezik

2023. szeptember 14. 03:00 - Erika1832

c551132ba7281188335c45cd50418dc9.jpg„A látomás mégis meg fog történni a kijelölt időben. A célja felé siet. Nem hazugság. Ha késik is, várj rá! Biztosan meg fog történni. Nem fog elkésni.” (Hab 2,3 GW fordítás)

Isten soha nem siet, és soha nem késik.

Mindig időben érkezik.

Isten időzítése tökéletes, még akkor is, ha mi nem értjük azt. Igazából soha sem fogjuk megérteni, mert Isten egy másik hullámhosszon létezik. Másféle nézőpontból látja az időt, mivel ő időtlen.

A Biblia Péter 2. levelében, a 3. fejezet 8. versében beszél arról, hogyan értelmezi Isten az időt. Azt mondja: „Ne felejtsetek el egy dolgot, kedves barátaim: Istennel egy nap olyan, mint ezer év, és ezer év, akár egy nap." (NIV fordítás).

Úgy hangzik ez, mint ahogy te bánsz az idővel? Néha ezer évnek tűnik, amikor éppen egy ételre várok, de mi emberek nem ilyen fogalmakban gondolkodunk.

Isten időtlensége nagy hatással van az életedre. Amikor Isten megteremtett téged, egy álmot helyezett a szívedbe. A legtöbb ember nagy elképzelésekkel és célkitűzésekkel indul. Van valamilyen álmuk, vagy tervük, vagy elképzelésük az életükre vonatkozóan.

Neked Isten milyen látomást adott? Az évek során felfedeztem, hogy élete korai szakaszában mindenki az álmait hajszolja. Viszont ahogyan telik az idő, egyre többen feladják az álmaikat, mielőtt megvalósulnának. Ennek gyakori oka az, hogy az álmaik nem elég gyorsan teljesülnek be.

Talán az álmod már megkopott. Lehet, hogy darabokra hullott. Vagy lehet, hogy a bátortalanságod vagy csalódottságod miatt eltemetted azt. Már lemondtál róla.

Isten nem akarja, hogy így tégy. Ha ő egy álmot adott az életedre vonatkozóan, akkor az valóra fog válni. Csak éppen Isten időzítése szerint kell megtörténnie, nem a tiéd szerint.

Isten ezt mondja az álmodról: „A látomás mégis meg fog történni a kijelölt időben. A célja felé siet. Nem hazugság. Ha késik is, várj rá! Biztosan meg fog történni. Nem fog elkésni.” (Hab 2,3 GW fordítás)

Amikor megalapítottam a Saddleback gyülekezetet közel 40 éve, 25 éves voltam. Azt akartam, hogy minden gyorsan történjen. De Isten azt mondta nekem, amit neked is mondani fog az álmoddal kapcsolatban: „Nem, nem minden most fog megtörténni. De lassan, fokozatosan a látomás be fog teljesülni.”

Szeretném, ha emlékeznél egy hatalmas igazságra: Isten soha nem érkezik korán az életedben. Ő soha nem is késik el az életedben.

Isten mindig időben érkezik.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért akarja azt Isten, hogy az álmod az ő időzítése szerint teljesüljön be, ne a tiéd szerint?
  • Feladtál-e már egy álmot azért, mert késett a beteljesülése? Hiszed-e azt, hogy az az álom Istentől van?
  • Miért olyan nehéz fegyelmezettnek maradni, amikor az álmaidról és céljaidról van szó?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.09.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása