Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mondd el, amilyen lehetne

2023. október 25. 03:00 - csmsdvd

kicsilo.jpg

„A szeretetet … mindig a legjobbra törekszik.” (1Kor 13,7 MSG fordítás)

Ha nagy elvárásaid vannak valakivel szemben, akkor nem azt mondod, ami valójában van. Azt mondod, ahogyan szeretnéd, hogy legyen. Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy hiszel abban, amit Isten tenni szeretne abban a személyben és általa, és megerősíted Isten szándékát vele kapcsolatban.

Kiváló példa arra, hogy ez hogyan működik, Bruce Wilkinson író és tanár története. Évekkel ezelőtt új professzor volt a Multnomah Egyetemen, és az első tanszéki ülésen megkapta az órafeladatait. Egy másik professzor meglátta a lapját, és azt mondta: "Bruce, ön két A szekcióbeli órát kapott. Ők az egyetem legokosabb diákjai. Nagyon elkötelezettek, és öröm őket tanítani. Szerencsés vagy, hogy az első évedben az A szekció diákjait kapod."

Bruce rájött, hogy ez igaz - nagyon szerette tanítani ezeket a gyerekeket. Sokkal szórakoztatóbb volt őket tanítani, mint a többi csoportot. Okosabbak voltak, és jobban kérdeztek.

Az év végén Bruce azt mondta tanszéki vezetőjének: "Barátom, nagyon remélem, hogy jövőre is az A szekciót kapom!". A felettes azt mondta neki: "Bruce, nincs A szekció. Hat évvel ezelőtt megszüntettük azt a programot."

Amikor Bruce visszament, és megnézte a leckekönyveket, rájött, hogy azok az "A szekció" csoportjai talán nem voltak emelt szintű csoportok, de magasabb osztályzatokat kaptak, és átgondoltabb dolgozatokat írtak, mint a többi csoport. Bruce rájött - mivel elvárta tőlük, hogy jobb tanulók legyenek -, hogy megfeleltek a kihívásnak.

Egész életedben a körülötted lévő embereket a velük szemben támasztott elvárásaiddal fogod formálni. Amikor a legjobbat várod el másoktól, akkor Jézus örök szeretetét mutatod ki.

A Biblia szerint a szeretet nem zsörtölődik, és nem hozza fel állandóan a múlt hibáit. Pál apostol így mondja: "A szeretet… mindig a legjobbra törekszik” (1Kor 13:7 MSG fordítás). Az örök szeretet előre néz. Optimista.

Az örök szeretet tele van reménységgel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondban vagy, hogy a legjobbat várd el valakitől? Ha igen, akkor hogyan kezded el megváltoztatni elvárasaidat?
  • Hogyan érzed magad, amikor a házastársad vagy a főnököd a legjobbat várja el tőled?
  • Mit gondolsz, Isten mit vár el tőled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása