Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megbízható embereket előléptetik

2024. március 30. 03:00 - Mapetso

promotion.jpg

"Potifár tehát teljes felelősséget adott Józsefnek minden tulajdonában lévő dolog felett. És mivel ott volt József, nem kellett aggódnia semmi miatt - hacsak nem amiatt, hogy milyen ételt egyen!" 1Móz 39,6 (NLT fordítás)

Mi a legnagyobb dicséret, amit egy főnöktől kaphatsz? "Rád bízom, cseppet sem aggódom!” mert ez azt jelenti, hogy megbízható, szavatartó és stabil vagy. Számíthatnak rád.

Mózes első könyvének 39. fejezetében a 6. vers ezt mondja: "Potifár tehát teljes felelősséget adott Józsefnek minden tulajdonában lévő dolog felett. És mivel ott volt József, nem kellett aggódnia semmi miatt - hacsak nem amiatt, hogy milyen ételt egyen!" (NLT fordítás)

Mit szólnál egy olyan munkahelyhez, ahol csak arra lenne gondod, hogy mit egyél? Potifár megbízott Józsefben, és teljes döntési jogkört adott az egykori rabszolgának, mert tudta, hogy számíthat rá.

Ezért léptették elő Józsefet folyamatosan! Minden főnöke elmondhatta: " Az életemet is rá merem bízni erre a fickóra!" Amikor börtönben volt, Józsefet kegyeibe fogadta az igazgató, aki aztán az egész börtönt József felügyelete alá helyezte. Ennyire megbízott benne. József megbízható volt, így az igazgatónak nem kellett aggódnia semmi miatt, mindent József felügyelt.

A megbízhatóság azt jelenti, hogy elnyerjük mások bizalmát ígéreteink megtartásával és kötelességeink teljesítésével, még akkor is, ha ez áldozatokat követel tőlünk.

József tudta, hogyan kell megbízhatónak lenni. Azért léptették elő, mert eleget tett a kötelezettségeinek. Akkor is megtartotta a szavát, ha ez neki személy szerint hátrányos volt és áldozatokkal járt. Vajon ugyanez elmondható rólad is?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Szerinted mi motiválja a megbízható embereket?
  • Hogyan tudod megmutatni a főnöködnek és a munkatársaidnak ezen a héten, hogy megbízható ember vagy? Hogyan fog ez segíteni abban, hogy elérd a céljaidat a munkahelyeden?
  • Mit gondolsz, miért tűnnek ki annyira a megbízható emberek a munkahelyeken? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása