Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kitűnni a munkahelyen

2024. március 31. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak dolgoznátok és nem embereknek” (Kol 3,23 GNT fordítás).

Harcban Istenért - Reformatus.hu

A Biblia öt fő jellemzőt emel ki azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik kitűnnek abban, amivel foglalkoznak.

Lelkesen dolgoznak. Függetlenül attól, hogy a munka nagy vagy kicsi, hozd ki magadból a legtöbbet. A nagyszerű előadók minden tőlük telhetőt megtesznek, függetlenül attól, hogy mekkora a közönség: „Bármit tesztek, tegyétek szívből, mintha az Úrnak dolgoznátok és nem embereknek (Kol 3,23 GNT fordítás).

Fejlesztik képességeiket. Soha nem állnak meg a fejlődésben, a növekedésben, a tanulásban: „Ha a fejszéd tompa, és nem élezed, akkor keményebben kell dolgoznod a használatáért. Okosabb előre tervezni” (Préd10,10 GNT fordítás). A kiemelkedéshez több kell, mint vágyakozás; hozzáértés kell hozzá! Ne feledd: soha nem vesztegeted az időt, amikor „a fejszét" élezed.

Betartják a szavukat. Megbízhatóak. Számíthatnak rájuk, hogy megteszik, amit mondanak. Kiemelkednek, mert a tisztességes emberek ritkák a társadalmunkban: „Mindenki arról beszél, hogy mennyire lojális és hűséges, de csak próbálj meg találni valakit, aki valóban az” (Péld 20,6 GNT fordítás).

Mindig pozitív a hozzáállásuk. Még a legrosszabb körülmények között sem válnak negatívvá! „Tegyetek mindent zúgolódás és vita nélkül, hogy feddhetetlenek és tiszták legyetek, Isten hibátlan gyermekei egy elvetemült és elferdült nemzedékben. Akkor ragyogni fogtok köztük, mint csillagok az égen, ha szilárdan ragaszkodtok az élet szavához” (Fil 2,14-16). És ne feledd: „Ha a főnököd dühös rád, ne mondj fel! A csendes lélek még a nagy hibákat is legyőzi” (Préd 10,4 NLT fordítás).

Azok, akik kiválóak, többet tesznek, mint az elvárható. Ez egy olyan titok, amelyet minden sikeres ember felfedezett. Soha nem fogsz kitűnni azzal, ha csak azt csinálod meg, amit feltétlenül szükséges. Jézus ezt mondta: „Ha valaki tisztességtelenül kihasznál téged, használd  fel az alkalmat a szolgai élet gyakorlására. Nincs több 'szemet szemért, fogat fogért'! Élj nagylelkűen” (Mt 5,40-42 MSG fordítás).

A Broadway szövegírója, Oscar Hammerstein mesélte egyszer, hogy amikor helikopterről látta a Szabadság-szobor tetejét, lenyűgözte az a hihetetlen részletesség, amellyel a művész egy olyan területet dolgozott ki, melyet senki sem láthatott. Amikor a Szabadság-szobor készült, még nem is sejtették, hogy az ember egyszer képes lesz átrepülni fölötte!

Amikor azt gondolod: „Soha senki sem fogja megtudni”, ne feledd, hogy Isten mindent lát, amit teszel. Add meg neki a legjobbat ezen a héten!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen szempontból vagy kiemelkedő abban, amit csinálsz? Mit gondolsz, miért adta neked Isten ezeket a képességeket?
  • Miért akarja Isten, hogy kiváló munkát végezz? 
  • Mi az az egy dolog, amit megtehetsz ezen a héten a munkahelyeden, hogy többet tegyél a kötelező feladataidnál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása