Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt mondja, hogy az igazságtalanságra szeretettel kell válaszolni

2024. július 07. 03:00 - Lencsés Tamás

„Hallottátok, hogy megmondatott: „Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.” Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket.”

(Mt 5,43-44)

Az igazságtalanság az emberi lét része. Nem élhetsz sokáig ezen a földön anélkül, hogy ne azt éreznéd, hogy valaki igazságtalanul bánt veled. Talán egy szülő, aki nyomorúságos gyermekkort teremtett Neked. Esetleg egy munkáltató, aki szigorúbban bánik veled, mint a munkatársaiddal. Talán úgy érzed, hogy egy jogi eljárás során igazságtalanul bántak veled. Vagy esetleg nem kaptad meg azt a lehetőséget, amiről azt gondoltad, hogy megérdemled.

Választhatod azt, hogy úgy válaszolsz az embereknek, akik bántottak téged, hogy bántod őket. Ez a legkönnyebb döntés, semmi kétség!

Azonban Isten ad nekünk egy másik lehetőséget is az Igében: „Hallottátok, hogy megmondatott: „Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.” Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket.” (Mt 5,43-44).

Amikor bántanak Téged, elvárják, hogy visszavágj. Elvárják, hogy bosszút állj. Azonban Isten azt akarja, hogy pont az ellenkezőjét tedd. Azt akarja, hogy szeretettel válaszolj.

Amennyiben szeretettel válaszolsz a rossz bánásmódra, akkor megakadályozod, hogy a másik ember irányítson téged. Nem tudod irányítani, hogy egy másik ember igazságtalanul bánik-e veled. Azt viszont irányíthatod, hogy megkeseredsz-e emiatt. Az igazságtalanságra adott válaszodat irányíthatod.

Attól, hogy szeretettel viszonyulsz egy bántalmazóhoz, még nem jelenti azt, hogy továbbra is megengeded az igazságtalanságot. Éppen ellenkezőleg. Szeretettel kell keresnünk az igazságot. Megtorlás nélkül kell dolgoznunk az igazságosságért a világban. A Biblia azt parancsolja nekünk, hogy járjunk el „törvényesen és igazságosan. Mentsétek meg a kizsákmányoltat elnyomójától!” (Jer 22,3).

Dr. Martin Luther King Jr. nagyszerű példa volt erre. Erőszak nélkül harcolt az igazságtalanság ellen. A szeretet erejével győzte le a gonoszt. Jézus példáját követte, aki úgy döntött, hogy megbocsát az üldözőinek, még akkor is, amikor azok megölték őt.

Jézus követőiként ez a mi hivatásunk. Az igazságtalanság és a méltánytalanság része lehet az emberi létnek, de nem szabad táplálkoznunk belőle. Ehelyett Isten arra hív minket, hogy szeretettel válaszoljunk.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen személyes igazságtalansággal küzdesz, hogy szeretettel válaszolj rá? Miért?
  • Hogyan engedjük, hogy mások irányítsanak minket, amikor úgy döntünk, hogy gyűlöljük őket, vagy keserűséget táplálunk irántuk?
  • Milyen kreatív módon tud, Jézus szeretetével, a közösségedben tapasztalható igazságtalanságokra reagálni a családod vagy hittársaid?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.30.)

 

Szólj hozzá!

Újrakezdés szexuális bűn után

2024. július 06. 03:00 - gerbeaud

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Ján 1,9)

Isten mércéi soha nem változnak: A házasság előtti szex elfogadhatatlan. Mindig is az volt. És mindig is az lesz. Házasság nélkül együtt élni Isten számára elfogadhatatlan. Mindig is az volt. Mindig is az lesz. A házasságtörés - hűtlenség a házasságban - elfogadhatatlan Isten számára. Mindig is az volt. Mindig is az lesz. A pornográfia elfogadhatatlan Isten számára. Mindig is az volt. Mindig is az lesz.

De ha bűnös voltál e bűnök valamelyikében, akkor ezzel még nincs vége a történetednek. Isten ad egy esélyt, hogy megtisztulj és újrakezdj mindent.

Hogyan teheted ezt meg?

Bánd meg a bűneidet! A bűnbánat azt jelenti, hogy "meggondolod magad". Azt mondod: "Igazad volt, Istenem. Tévedtem. Bűn volt, amit tettem." Nem próbálod megmagyarázni a bűnödet vagy mentegetni azt. A legfontosabb az, hogy ezt most megteszed. Ha jelenleg egy viszony közepén vagy, még ma vess véget annak.

Fogadd el a megbocsátást! Isten várja, hogy megbocsásson, megtisztítson és helyreállítson téged. Megszabadít a szégyentől, a megbánástól, a rejtett sérelmektől és a fájdalomtól, amik a bűnödből származnak, hogy ne vidd magaddal a következő kapcsolatodba. Isten tiszta vizet akar önteni a pohárba. A jó hír az, hogy ha egyszer megbocsátott neked, akkor magadnak is megbocsáthatsz.

Fókuszálj újra és állítsd helyre! Kötelezettséget vállalsz arra, hogy ettől a naptól kezdve erkölcsileg tisztán élsz Isten mércéje szerint. Ez azt jelenti, hogy csak azzal a személlyel létesítesz szexuális kapcsolatot, aki a házastársad.

Kérj segítséget naponta! Kötelezd el magadat Krisztusnak (ha még nem tetted volna meg). Kérd őt, hogy segítsen neked az elméd irányításában, mert tudod, hogy a szexszel kapcsolatos döntéseid a gondolkodásmódodból következnek. Ne csak a következő hétre vagy hónapra kérj tőle segítséget. Kérj tőle segítséget minden nap - akár percről percre, miközben azért küzdesz, hogy szexuálisan tiszta maradj.

A szexuális késztetésed tönkretehet téged, ha hagyod. Ez a te döntésed! Válaszd a bűnbánatot és fogadd el Isten megbocsátását még ma. Isten új kezdetet ad neked, és még a jövőbeli kapcsolatodat is megáldja, ha hittel követed őt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha van olyan szexuális bűn a múltadból, amit még nem bántál meg, menj végig a fenti lépéseken, hogy még ma újrakezdhess!
  • Hogyan próbál meggyőzni a kultúránk arról, hogy az igazság megváltozik?
  • Miért fontos, hogy ne vigyél magaddal szégyent vagy megbánást a következő kapcsolatodba?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.29.)

Elkötelezted az életedet Krisztusnak?

Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, Isten örökkévaló családjában van helyed, ami készen áll és vár rád. A meghívás teljes mértékben nyitva áll. Csak hinned kell és elfogadnod.

Valld meg bűneidet, és kérd Istent, hogy bocsásson meg neked. Kérd az Ő kegyelmének ígéretét Jézus Krisztus által, hogy az üdvösség ingyenes és nyitott mindenki számára, aki elfordul a bűneitől és vállalja, hogy Jézust követi Uraként és Megváltójaként. Alázatosan kérd Istent, hogy fogadjon be téged az Ő örökkévaló családjába.

Készen állsz? Akkor imádkozd el ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tied szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed által üdvözülhetek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy minden bűnömet magadra vetted. Megfizettél a bűneimért, és elfogadhatóvá tettél a mennyben, és én elfogadlak téged Uramnak és Megváltómnak. És hiszem, hogy megtartod az ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megváltasz engem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

Szólj hozzá!

A szexuális tisztaságért folytatott harc az elmédben kezdődik

2024. július 05. 03:00 - Erika1832

Vigyázz, mit gondolsz, mert a gondolataid sakk.jpgirányítják az életedet." (Péld 4,23 NCV) 

Minden kísértés az elmében kezdődik. A Példabeszédek 4,23 szerint: "Vigyázz, mit gondolsz, mert a te gondolataid irányítják az életedet" (NCV). A szexuális tisztaságért vívott csatát az elmédben nyered meg vagy veszíted el.

Amikor azt látod, hogy emberek tényleg elrontják az életüket, fogadni lehet rá, hogy a problémáik nem a tetteikkel kezdődtek, mert a cselekedeteik a gondolataikból fakadtak. Buta gondolatokon merengtek, mielőtt buta döntéseket hoztak volna. A Biblia ezt nagyon világosan megmondja, és a tudomány is alátámasztja: Az, ahogyan gondolkodsz, határozza meg, hogy hogyan érzel. Az érzések motiválják a tetteidet.. Ahhoz, hogy megváltoztasd az életed, nem csak egy rossz szokás, vagy tett elhagyásáról van szó. Inkább azzal foglalkozz, ami ezt okozta - a gondolatokkal, amelyek az érzéseket létrehozzák, amelyek a cselekvést kiváltják. A gondolataid irányítják az életedet!

Ez a magyarázat arra, ahogy a dolgok történnek.

Először is, azzal kezded, hogy bűnös gondolatokat fogadsz be az elmédbe: "Milyen lenne szexelni azzal a személlyel? Annyira rossz lenne?" Kétségeid támadnak, és elkezdesz fantáziálni az elmédben. Elkezded azt hinni, hogy ez ártalmatlan.

De nem az. A gondolataid érzéseket keltenek. Az érzések pedig elkerülhetetlenül tettekhez vezetnek.

Ezután érzelmi, nem fizikai érintettségbe kerülsz. Ekkor kezdesz el flörtölni. Elkezdesz gesztusokat és megjegyzéseket tenni, finoman vagy kevésbé finoman azt mondod, hogy "elérhető vagyok". Ezután jön a fizikai érintkezés. És végül, racionalizálod a tetteidet: "Mindenki ezt csinálja. Nem nagy ügy. Mindketten felnőttek vagyunk."

A bűnös cselekedeteid akkor kezdődtek, amikor bűnös gondolatokat fogadtál be az elmédbe.

A Biblia a 2Timóteus 2,22-ben elmondja nekünk, hogyan irányítsuk gondolatainkat, mielőtt még erre az útra lépnének: "Kerüld az ifjúság szenvedélyeit, és törekedj az igazságra, a hitre, a szeretetre és a békességre" (GNT).

A Biblia azt mondja, hogy forduljunk el a kéjes gondolatoktól, és forduljunk inkább valami pozitív felé. Ez a kétlépéses folyamat az, ahogyan megtörsz egy kísértést, mielőtt még elkezdődne. Már jóval azelőtt rosszul gondolkodsz, hogy rosszul cselekednél. Megállítod a körforgást azzal, hogy hátat fordítasz ezeknek a bűnös gondolatoknak, és a jóság, a tisztesség, a szeretet és a béke felé fordulsz. Nem vagy ártatlan szemlélője a szexuális bűnnek. Van választásod – és Isten mindent megadott neked, amire szükséged van ahhoz, hogy helyesen dönts.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy a bűnös gondolatok - legyenek azok szexuális vagy nem szexuális természetűek - bűnös cselekedetekhez vezettek az életedben?
  • Van valaki az életedben, akivel beszélhetsz, ha kéjes gondolatokkal küzdesz? Ha igen, valld meg ezeket a gondolatokat Istennek és ennek a személynek.
  • Milyen pozitív cselekedetekkel tudod helyettesíteni a bűnös gondolatidat?

Követed-e ma Jézust?

Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, Isten kész megbocsátani neked, ha megvallod a bűneidet, és elkötelezed magad, hogy úgy élsz, ahogyan Isten teremtett téged.

A Biblia azt mondja, hogy nem lehet kiérdemelni a mennybe jutást. Csak úgy juthatsz oda, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által - és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka -, nem pedig cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Efe 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az imát:

"Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

"Megvallom, hogy vétkeztem, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Urat a mai naptól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy angol nyelvű e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.06.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: szex gondolat bűn

A szexuális tisztaság elkötelezettséggel kezdődik

2024. július 04. 03:00 - Anita.B

pexels-n-voitkevich-5069663.jpg“Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.” Zsoltárok 119,9

Lehetséges a 21. században szexuálisan tiszta életet élni? Tartózkodni a szextől a házasság előtt, és hűségesnek maradni a házasság alatt?

Igen! De elköteleződéssel kell kezdődnie.

A Biblia azt mondja, “Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet” (Zsoltárok 119,9). Ahhoz, hogy szexuálisan tiszta legyél a 21. században (vagy bármely évszázadban), szükséged lesz egy normára, amely szerint élhetsz. Felépítheted a mércédet egyedül, vagy választhatod Isten mércéjét. El kell dönteted, hogy Isten többet tud-e arról, hogy mi a legjobb az életednek, mint te.

Isten számos olyan dolgot mond Igéjében, amelyek nem népszerűek, különösen akkor, ha szexről van szó. Miért mondja ezeket? Többet tud a szexről, mint te. A következményeket is sokkal jobban megérti, mint te. El kell döntened, hogy még akkor is, ha nem érted, nem szereted, és amikor nem népszerű, akkor is azt fogod tenni, amit Isten igéje mond, függetlenül attól, hogy mit gondolsz vagy mit gondolnak a barátaid.

Amíg nem vagy hajlandó ilyen kötelezettséget vállalni, nem állsz készen arra, hogy tiszta légy egy tisztátalan világban. Csak úgy lehetsz tiszta, ha követed Isten mércéjét.

Isten kitalálta a szexet. Az ő ötlete volt, de néhány paramétert körülírt. A színvonala sosem változott. Ez nagyon is világos, függetlenül a közvélemény-kutatásoktól vagy bármi mástól.

A szex sokkal több, mint egy fizikai dolog. Ez egy spirituális aktus, amelynek fizikai, társadalmi, jogi és érzelmi következményei vannak. Ha a szex mindössze fizikai lenne, olyan lenne, mint egy kézfogás. Nem számítana, kivel szexelsz. De a szex több, mint egy fizikai esemény. 

A Biblia világossá teszi, hogy a szex kizárólag férj és feleség számára van fenntartva, akik egy házasság keretében elkötelezték magukat egymásnak. Bármi, ami ezen kívül esik, mint például a házasság előtti és az azon kívüli szex, mélységes következményekkel jár az érzelmeidre és a lelki életedre vonatkozóan, és akár fizikailag is árthat neked.

Isten normái a te érdekedet szolgálják. Ha ezek szerint akarsz élni — és elkerülni a rajtuk kívüli életből fakadó negatív következményeket —, akkor az elkötelezettséggel kezdődik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy elkötelezd magad Isten szexuális tisztaságra vonatkozó normája mellett, mielőtt olyan helyzetbe kerülnél, amelyben kísértésbe eshetsz?
  • Mi az, ami a társadalomban még nehezebbé teszi a szexuális kísértéstől való elfordulást?
  • Milyen következményei vannak a szexuális bűnnek?

Jézusnak szentelted az életedet?

Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, Isten kész megbocsátani neked, ha csak megvallod bűneidet és elkötelezed magad, hogy úgy élsz, ahogy Ő teremtett.

A Biblia azt mondja, hogy nem lehet kiérdemelni az utat a mennybe. Csak úgy juthatsz el idáig, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban:

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Efézus 2,8-9).

Ha készen állsz, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

„Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, minden rossz, amit valaha elkövettem, megbocsáttatik, és egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz.

„Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Vezesd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek írj nekem a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.06.27.)

Szólj hozzá!

Négy lépés a másoknak való megbocsátáshoz

2024. július 03. 03:00 - ReveSz

"Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." Efézus 4:31-32

 Túl sokan közülünk nem igazán értik, mi a megbocsátás. Meggyőződésem, hogy ha több ember tudná, milyen az igazi megbocsátás, sokkal inkább hajlandóak lennének megbocsátani, ahelyett, hogy egészségtelenül ragaszkodnának a múltbéli sérelmekhez.

A Biblia egyértelműen arra hív minket, hogy bocsássunk meg másoknak. A Galata 6:1 azt mondja: "Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel." (Új fordítás).

Ha tehát Isten elvárja tőlünk, hogy megbocsássunk másoknak, hogyan néz ki az egészséges, bibliai megbocsátás? Íme egy négy részből álló folyamat, amelyet végig kell járnunk, amikor mások által okozott fájdalommal foglalkozunk.

Először is, ismerjük el, hogy senki sem tökéletes. Amikor gyűlölünk valakit, hajlamosak vagyunk elveszíteni a perspektívánkat az illetővel kapcsolatban. Amikor tele vagyunk haraggal, keserűséggel és fájdalommal, hajlamosak vagyunk már az emberi mivoltát tagadni az illetőnek.

De mindannyian egy csónakban evezünk. A Biblia azt mondja: "Bizony nincs olyan igaz ember a földön aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne." (Prédikátor 7:20 Új fordítás). Mindannyian tökéletlenek vagyunk.

Ezután mondj le a bosszúállás jogáról. Ez a megbocsátás lényege. A Biblia azt mondja: "Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr" (Róma 12:19 Új fordítás). Lehet, hogy úgy érzed, jogod van megtorolni, de el kell kötelezned magad, hogy nem teszed ezt. Lehet, hogy nem tűnik igazságosnak, de ez az egészséges. És ez nem egyszeri döntés, hanem mindennapos, ami akár pillanatnyi döntéseket is igényelhet.

Ezután válaszolj jóval a rosszra. Isten segítsége nélkül szinte lehetetlen ezt megtenni. Jézus szeretetére lesz szükséged, hogy feltöltsön téged. Miért? Mert Isten szeretete nem tartja számon a rosszat (lásd 1Korinthus 13).

Végül pedig összpontosíts újra Isten tervére az életeddel kapcsolatban. Ne a sérelemre és arra a személyre összpontosíts, aki megbántott téged. Inkább, Isten életedre vonatkozó tervére összpontosíts, amely nagyobb, mint bármilyen probléma vagy fájdalom, amivel éppen most szembesülsz.

Amíg továbbra is arra a személyre összpontosítasz, aki megbántott téged, addig az a személy irányít téged. Sőt, ha nem engeded el a bántalmazódat, akkor elkezdesz hasonlítani a bántalmazódra.

Ne tölts még egy napot a haragodban. Ha valaki más által okozott fájdalmakhoz ragaszkodsz, menj végig ezen a négy lépésen, és lépj tovább, arra az életre, melyre teremtettél!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Eszedbe jut-e olyan alkalom, amikor a gonoszságra jóval válaszoltál? Hogyan alakult a helyzet?
  • A négy rész közül melyik tűnik a legfontosabbnak arra nézve, hogy teljesen fel tudtál szabadítani valakit az ellened elkövetett tette alól?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy sokan inkább ragaszkodnak a sérelmükhöz ahelyett, hogy elengednék azt? Hogyan hat a keserűség érzelmileg és fizikailag valakire?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.06.26.)

Elfogadtad Jézust Uradnak és Megváltódnak?

Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, Isten örökkévaló családjában van helyed, amely készen áll és vár rád. A kapu tárva-nyitva áll. Csak higgy és fogadd el.

Készen állsz? Itt egy ima, amivel kezdheted:

"Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked fogok számot adni az életemről. Megvallom, hogy nem vettem tudomást rólad. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tied szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, mostantól kezdve. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd és a te jó terved felé fordulni.

"Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem, Uram. Soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy tökéletes helyre kerüljek.

"Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a mennyország számára, és arra kérlek, hogy ments meg azoktól a bűnöktől és szokásoktól, amelyek most elrontják az életemet. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod az ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Ezt a te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha ezt az imát imádkoztad, kérlek, írj nekem angolul Rick@PastorRick.com.ra. Szívesen küldök neked anyagokat, hogy elkezdhesd az utadat Jézussal.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása