Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten néha azt mondja: „Még nem!”

2010. augusztus 28. 03:00 - FodorImi

Ha elcsüggedsz, gondolj arra, hogy míg Isten késik, téged türelemre tanít.


Meg kell őrizned magadban azt a bizonyosságot, hogy amikor megtetted Isten akaratát, akkor meg fogsz kapni mindent, amit ő megígért. Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsidók 10:36-37)

Ha csüggedt vagy, mert Isten válasza késik az imáidra, értsd meg, a késedelem nem elutasítás. Csak azért, mert a válasz vagy a csoda – még – nem jött el, ez nem jelenti azt, hogy Isten nem fog válaszolni, vagy hogy elfelejtkezett rólad, vagy nem törődik veled. Egyszerűen csak azt jelenti „még nem!”

A szellemi érettség része megtanulni a különbséget a „nem” és a „még nem” között, az elutasítás és a várakozás, késlekedés között. A Biblia azt mondja: „aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsidók 10:37)

Lehet, hogy Isten késlekedése a te türelmed próbája. Mindenki tud türelmes lenni egyszer, a legtöbb ember kétszer is, és sokan közülünk még háromszor is. Isten így próbálja meg újra és újra a türelmünket. 

Miért? Azért, hogy meglássa, mennyire vagy türelmes? Nem!

Azért teszi, hogy te meglásd, mennyire vagy türelmes. Így megtudod, mi van benned, és megismered mennyire vagy elkötelezett. Isten próbára tesz téged, hogy megtudhasd, ő hűséges, még akkor is, ha késnek a válaszok, amiket vársz.

Ha csüggedt vagy, emlékezz, hogy Isten türelemre tanít téged a késedelem által. Kérd őt, hogy a csüggedésed változtassa türelemre.


Lehet, hogy épp most nehéz időszakon mégy át. Csüggedt vagy, mert a helyzet, amivel szembenézel kezelhetetlen, értelmetlen, igazságtalan.

Lehet, hogy elviselhetetlennek látszik, és legbelül azt mondod, „Istenem, nem tudok többet tenni, ennél már képtelen vagyok többet tenni!”

De igenis tudsz!

Meg tudsz állni továbbra is, mert Isten veled van. Képessé tesz rá, hogy folytasd a rád nehezedő nyomás ellenére is. Emlékezz, ha nem adod fel, nem bukhatsz el. Állj ellen a csüggedésnek, és fusd végig a versenypályát, amit Isten jelölt ki neked!

Rick Warren - Daily Hope 2010.08.21

 

Szólj hozzá!
Címkék: türelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása