Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak elviseld a gyerekeidet, élvezd, hogy vannak!

2012. május 10. 03:00 - FHanna

"Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek" (Zsolt. 127:3)

Isten azt szeretné, ha a család a boldogság és az öröm kikötője lenne - egy hely, ahol lehet bulizni, játszani, pihenni és jól érezni magunkat.

Igaz az, hogy azok a családok, ahol együtt imádkoznak, együtt is maradnak. És a családok, ahol együtt játszanak, együtt is maradnak.

A gyermekeid Isten ajándékai, azért vannak, hogy élvezd, ne csak elviseld őket. Sok szülő csak megtűri a gyerekeit, nem élvezi, hogy vele vannak. A Biblia azt írja: "örülj egész családoddal" (5Móz. 16). Érezzétek jól magatokat együtt! Ha azt várod, hogy eltűnjenek a problémák ahhoz, hogy élvezni tudd az életet, akkor sose fogod élvezni.

Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose az nyűgözte le őket, ami a felnőtteket. Amit tudni akartak, az volt, hogy vajon "Apával öröm-e együtt lenni?" Ezért szándékosan dolgoztam rajta, hogy az legyen. Volt, hogy "elraboltam" a gyerekeimet a suliból a nap közepén, hogy valami érdekeset csináljunk. Nem fognak emlékezni az összes prédikációmra, de arra igen, hogy Apával öröm volt-e időt tölteni vagy sem.

Ha az otthonodban nincs öröm, és úgy nőnek fel a gyerekeid, akkor ne lepődj meg, ha felnőttként nem látogatnak meg gyakran. Miért tennék?

Beszéljetek róla:

  • Milyen gyakran kapcsolódtok ki vagy érzitek jól magatokat együtt otthon?
  • Mit válaszolnál, ha azt kérdeznék tőled, élvezed vagy csak elviseled a gyerekeidet?
  • Tervezel közös kikapcsolódásokat, vagy túl elfoglalt vagy, és nincs időd erre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. május 3.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása