Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kereszt szabadsága

2013. október 28. 03:00 - Mike Zsuzsi

“Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten azért, hogy a bűnös énünknek ne legyen hatalma rajtunk.” Róma 6:6 (NCV fordítás)

A Róma 6:6 azt mondja: "Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten azért, hogy a bűnös énünknek ne legyen hatalma rajtunk". (NCV fordítás) Mit jelent az, hogy "a bűnös énünknek ne legyen hatalma rajtunk"? Azt jelenti, hogy a természetes hajlamunk a rosszat akarja cselekedni.

A természetes hajlamom, amikor megbántasz, azt diktálja, hogy bántsalak vissza. A természetes hajlamom, amikor valami rosszat mondasz rólam, azt akarja, hogy én is rosszat mondjak rólad és tartsam hozzá magam, soha meg nem bocsájtva. Minden dolog, amire a természetes hajlamom ösztönöz, csak rosszabb lesz tőle.

Van lehetőség viszont megtörni azokat: a keserűség köteleit, a bűntudat kötelékeit, a sértődöttség kötelékeit, az aggodalom köteleit. Dönthetünk úgy, hogy nem leszünk a múltunk és a fájó emlékeink rabszolgái. Dönthetünk a megbocsájtás mellett.

Hadd tegyek fel egy nagyon fontos kérdést: Mennyire komolyan akarsz meggyógyulni a megbántottságból? Mennyire komolyan akarod elengedni azt? Vagy továbbra is ragaszkodni akarsz hozzá, hogy egy keserű, öreg, megkeményedett emberré válj? Mennyire komolyan akarsz megszabadulni ettől a fájdalomtól? Belefáradtál már a dédelgetésébe? "Ezerszer végigmentem ezeken a gondolatokon. Minden alkalommal, amikor rágondolok, újra fájdalmat érzek. Amit apám csinált. Amit a testvérem csinált. Amit anyám csinált. Amit a férjem csinált. Minden alkalommal fáj, amikor rágondolok."

A keresztnek van egyedül ereje arra, hogy megszabadítson téged a haragtól, a bánattól és a nehezteléstől. Nincs más út arra, hogy el tudd engedni ezeket az erőteljes érzéseket, amik lenyomnak, kizárólag a kereszt. Jézus a keresztfán megtörte a bűn, a halál és a kötelékek hatalmát az életedben.

Szeretném, ha most arra a személyre gondolnál, akinek meg kell, hogy bocsáss, arra személyre akinek a sértése a keserűség magját ültette el benned, és szeretném, ha elmondanád most ezt az imát:

"Atyám, egyedül te érted, hogy mennyire megbántottak ezek az emberek. Egy másodperccel sem szeretném tovább hordozni a fájdalmat. Nem akarok keserű emberré válni. De szükségem van a kegyelmedre és a kereszt hatalmára, hogy el tudjam engedni a fájdalmamat és meg tudjak bocsájtani azoknak, akik megbántottak. Ez a fordulópont. Először is, szükségem van rá, hogy átéljem a megbocsájtásodat. Ismered, ahogy én is, sokakat megbántottam, és annyira sajnálom, hogy vétkeztem. Jézus, köszönöm, hogy meghaltál értem. Elfogadom a kegyelmedet és a megbocsájtásodat, naponta szükségem van rá. Most hozzád fordulok, és úgy döntök, hogy megbocsájtok, ahogy te is megbocsájtottál nekem. Akárhányszor visszajönnek az emlékek, újra megbocsájtok, amíg a fájdalom teljesen eltűnik. Gyógyítsd meg a szívemet a kegyelmeddel. Jézus nevében kértelek. Ámen."

(Rick Warren - Daily Hope 2013.10.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása