Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élj Isten szerint: mozogj!

2014. április 28. 03:00 - FodorImi

Mi történik, ha Isten szerint élünk? … Kifejlődik egy hajlandóság bennünk arra, hogy ragaszkodjunk dolgokhoz, kifejlődik a szívünkben az érzékenység a könyörületre, és egy meggyőződés, hogy alapvetően szentség járja át a dolgokat és az embereket. Azt vesszük észre magunkon, hogy őszintén elkötelezzük magunkat, hogy nem erőltetjük a magunk útját az életben, és hogy képesek vagyunk bölcsen irányítani az energiáinkat. A törvénykezés képtelen ezt megadni, az csak akadályoz.
(Galaták 5:22-23 – MSG fordítás)


Gondolkodj csak el a következőn: Isten nem tervezte volna úgy a testedet, hogy szüksége van testmozgásra, ha a testmozgást szánta volna a legfárasztóbb, legunalmasabb dolognak, amit tenned kell.

Isten tudja, hogy mindannyiunkat különbözőképpen formált, ezért a testmozgásnak sokféle formáját is megadta, és mindannyiunk számára van egy olyan, ami számunkra a legjobb.

A legjobb testmozgás számodra az, amit tulajdonképpen azért teszel, mert élvezed. Mit szeretsz csinálni? Milyen testmozgás tetszik neked? Kérd Istent, mutassa meg neked, mi az; és próbáld ki, még akkor is, ha fel kell adnod egy kicsit a kényelmedet!

A Galata 5:22 ezt mondja: Mi történik, ha Isten szerint élünk? … Kifejlődik egy hajlandóság bennünk arra, hogy ragaszkodjunk dolgokhoz, kifejlődik a szívünkben az érzékenység a könyörületre, és egy meggyőződés, hogy alapvetően szentség járja át a dolgokat és az embereket. Azt vesszük észre magunkon, hogy őszintén elkötelezzük magunkat, hogy nem erőltetjük a magunk útját az életben, és hogy képesek vagyunk bölcsen irányítani az energiáinkat. A törvénykezés képtelen ezt megadni, az csak akadályoz.” (MSG – fordítás)

Mozogj azért, hogy örülj, és a testmozgás legyen örömteli dolog számodra! Ha úgy gondolsz rá, mint egy fárasztó "muszáj”-ra, eltűnik a motivációd. Ha „bölcsen irányítod energiáidat” és olyan dolgot csinálsz, amit szívesen végzel, akkor azt veszed majd észre, hogy egyre jobb kedvvel csinálod.

Beszéljetek róla:

  • Milyen testmozgást vagy tevékenységeket szeretsz csinálni, illetve szerettél csinálni, még mielőtt túl elfoglalt lettél?
  • Mi jut eszedbe, amikor azt hallod, hogy „mozogj, hogy örülj”?
  • Milyen testmozgást vagy tevékenységet végzel jelenleg, amely az öröm és az egészség felé visz?


(Daily Hope by Rick Warren,  2014. 04. 21.)

Szólj hozzá!
Címkék: egészség öröm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása