Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy ok, hogy ne add fel

2023. december 05. 03:00 - papk

long-road-2088269_640.jpg

Nem a látható bajokra nézünk; inkább a nem látható dolgokra szegezzük tekintetünket. 2Korinthus 4,18 (NLT fordítás)

Ha a figyelmed a jelenre irányul – ha csak a jelenlegi nehézségeidre vagy fájdalmaidra gondolsz –, akkor teljesen természetes lenne, ha fel akarnád adni.
De ha az örökkévalóság szemszögéből nézed a dolgokat, akkor képes leszel folytatni, bármi történjék is.
Ezért soha nem adjuk fel. Bár testünk elenyészik, a szellemünk minden nap megújul. Mert a jelenlegi gondjaink jelentéktelenek és nem tartanak sokáig. Mégis olyan dicsőséget hoznak számunkra, amely messze felülmúlja azokat, és ami örökké tart! Tehát nem a most látható bajokra nézünk; inkább a nem látható dolgokra szegezzük tekintetünket.” (2Korinthus 4:16-18 NLT fordítás)

Ez a rész négy okot említ, hogy érzelmileg erősek tudjunk maradni és soha ne adjuk fel a küzdelmet:

Soha nem adjuk fel, mert „lelkünk minden nap megújul”.  Arra még csak gondolni sem mernénk, hogy egy egész héten át ne együnk semmit, viszont vannak, akik egy teljes hétig ki sem nyitják a Bibliájukat. Ezzel megfosztják a lelküket a legszükségesebb tápláléktól! Ha minden nap meg akarod újítani a lelkierődet, akkor olvasd Isten Igéjét.

Soha nem adjuk fel, mert „jelenlegi gondjaink jelentéktelenek és nem tartanak sokáig”. A problémák nem állandóak – ahogy jönnek, el is múlnak. Még ha olyan problémáink vannak is, amelyek egész életünkben kísérnek, azok is csak jelentéktelenek ahhoz képest, hogy több milliárd évet töltünk majd a mennyben. Tudjuk, hogy a földi életünk problémái átmenetiek,  és Istennek hosszú távú tervei vannak velünk.

Soha nem adjuk fel, mert tudjuk, hogy problémáink „olyan dicsőséget hoznak számunkra, amely messze felülmúlja azokat, és ami örökké tart!” Isten mindent felhasznál az életünkben – még a nehéz dolgokat is –, hogy felkészítse jellemünket az örökkévalóságra. A Róma 8,28 ezt mondja: „Tudjuk, hogy Isten mindenben azoknak a javára munkálkodik, akik szeretik őt, akiket az ő szándéka szerint hívott el” (NIV fordítás).

Soha nem adjuk fel, mert „a nem látható dolgokra szegezzük tekintetünket”. Ha olyan dolgokra nézünk, amelyek örökké tartanak, akkor meg tudjuk futni a versenyt, mert hosszú távon gondolkodunk és figyelmünk az örökkévalóságra irányul.

Te mit helyezel a középpontba ma? Ahelyett, hogy a problémáidra néznél, kezdj újra Jézusra nézni. És ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen érzés tölt el, amikor összehasonlítod a jelenlegi gondjaidat azzal, hogy az örökkévalóságban több milliárd évet fogsz eltölteni?
  • A Biblia tanulmányozásán kívül milyen dolgok segíthetnek még abban, hogy az örökkévalóságot tudd szem előtt tartani?
  • Olvasd el a Zsidók 12,2-t. Mi az az öröm, ami Jézusra várt és segített neki kitartani? 

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása