Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szabadságot akar adni neked

2014. augusztus 14. 03:00 - FodorImi

„Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 – TEV fordítás)

A világ olyan életként határozza meg a szabadságot, melyet semmi nem korlátoz. „Megtehetek bármit, amit tenni akarok, és mondhatok bármit, amit mondani akarok, anélkül, hogy bárki megmondaná nekem, mit tegyek.” Mindenki mást „megégethetsz”, de te csak mégy a magad útján. A világ azt mondja, hogy csak a teljes önzés útján érheted el a szabadságod.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az igazi szabadságot egyedül Jézus Krisztuson keresztül éred el: „Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 – TEV fordítás)

A valódi szabadság, szabadnak lenni a félelemtől, bűntől, aggódástól, keserűségtől és a haláltól.  Szabad vagy egészen a tettetéstől, a képmutatástól, mert szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulsz meg az efféle félelmektől? Azáltal, hogy engeded, Isten szeressen téged! János apostol tanítja, hogy „a szeretetben nincs félelem, sőt a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet” (1János 4:18a – NIV fordítás)

Mikor megérted, Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz el igazi szabadságban élni. Amikor felismered, hogy „Isten a szeretet”, akkor imádod Őt. Az imádat részeként egyetértesz azzal, hogy Isten szerető, gondviselő, nagylelkű Isten, és „mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet (megbízunk abban a szeretetben), amellyel Isten szeret minket” (1János 4:16)

Beszéljetek róla:
Mit nyersz a Jézus Krisztusban való szabadság által?
Mi változik meg a kapcsolataidban? A viselkedésedben? A jövődben?

(Daily Hope by Rick Warren – 2014.08.07.)

Szólj hozzá!
Címkék: szabadság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása