Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a jobb életet

2014. december 31. 03:00 - Lilla:)

"Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV fordítás)

Amikor gyerek voltam, anyukám sokszor csinált spagettit. Azt hittem, ez a legjobb étel a világon! Aztán felfedeztem a hamburgert. A jó helyett egy még jobbat találtam. A spagetti jó volt, de a szaftos hamburger sokkal jobb.

Úgy gondolhatod, most jó életed van. Ha azonban lehetne sokkal jobb is az életed, nem érdekelne a dolog?

Sajnos valami távol tart minket attól, hogy megragadhassuk ezt a jobb életet, és ez a valami az, hogy teljesen irracionálisan úgy gondoljuk, hogy jól boldogulunk saját erőnkből is.

A Zsoltárok 10:4 ezt mondja: "A bűnös emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; a gondolataikban nem jut hely Istennek." (NCV)

Ahogy a fogadós is az első karácsonyi történetben (Lukács 2.), mi sem gondoljuk, hogy szükségünk lenne még valakire. Azt gondoljuk, megvan mindenünk, ami csak kell.

Az ilyen önelégültséggel csak egy gond van: nem veszed észre, mire teremtett Isten. Isten teremtett Téged, és azért, hogy kapcsolatban legyél vele. Sosem fogod betölteni azt a minden elképzelésednél nagyobb és fontosabb életcélt, amit Ő szánt neked, hacsak nem vagy állandó kapcsolatban Istennel, az igazi erőforrásoddal.

A jó hír azonban az, hogy még nem túl késő. Lehet vele kapcsolatod, nem számít, mi történt a múltban, nem számít hányszor utasítottad el korábban.

Isten ezt olyan egyszerűvé tette, hogy bárki megértheti: be kell Őt hívnod a szívedbe.

Jézus ezt mondta: "Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV ford.)

Jézus zörget az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet, és engedd be Őt oda. Legyen Ő a "Főnök" az életedben.

Ez mindent meg fog változtatni.

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon tart távol a büszkeséged attól, hogy megtapasztalhasd a jobb életet, amit Isten szánt neked?
  • Mik azok a jó dolgok az életedben, amik túl zsúfolttá teszik azt ahhoz, hogy Jézussal is lehessen kapcsolatod?
  • Mit jelent az, ha az életed valamelyik részén van egy "főnök", aki irányít? Mit jelent az, ha Jézus a Főnök az életedben ?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12. 24.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása