Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen a pokol?

2015. március 23. 03:00 - torokaron

„Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az a személy elválasztva Istentől – örökre elveszve.” (1Korintus 16:22, ERV fordítás)

 Emberi szavakkal elég nehéz meghatározni a poklot, olyan mintha megpróbálnánk elmagyarázni az internet működését egy hangyának.

Valójában azonban Jézus többet beszélt a pokolról, mint a mennyről. És annak alapján, ahogy Jézus – és mások a Bibliában – leírták a poklot, egyáltalán nem szeretnénk, ha részünk lenne benne, sőt azt sem szeretnénk, hogy bárki, akit szeretünk vagy ismerünk megtapasztalná, hogy milyen.

Mit tanít tehát a Biblia a pokolról?

1. A gyötrelem helyszíne. A Lukács 13:28 azt mondja, hogy a pokolban „Sírni fogtok és kegyetlen fájdalmaitok lesznek” (GW fordítás). A pokollal kapcsolatos elképzelésünk tehát, miszerint ott tűz és gyötrelem lesz, a Biblián alapszik.

2. Az Istentől és más emberektől való teljes elválasztottság helye. Ez a legrosszabb a pokolban. Ha úgy éled le az életedet, hogy azt hajtogatod, hogy nem akarod, hogy közöd legyen Istenhez, akkor tulajdonképpen célba érsz. A pokol az Istentől való teljes elválasztottságot jelenti. „Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az elválasztva Istentől – örökre elveszve.” (1Korintus 16:22, ERV fordítás)

3. Egy szeretet nélküli hely. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy Isten maga a szeretet. Isten nélkül pedig örökre az ő szeretete nélkül maradunk a pokolban. A Biblia egy más helyen azt is mondja, hogy „Nincs félelem a szeretetben, a tökéletes szeretet kiűzi az összes félelmet” (1János 4:18, GNT fordítás). Mihez hasonlítható Isten szeretete nélkül élni? Olyan, mintha állandóan halálra lennél rémülve.

Mindenki, aki a pokolra jut, a saját választása miatt kerül oda. Azt fogja kapni, amiről mindig is azt gondolta, hogy kell neki: egy Istentől elválasztott életet. De Te nem akarhatod ezt! Nem akarhatsz a pokolra jutni! Dönts másképp még ma!

Ahhoz, hogy megtudd, hogyan lehet örök életed, és hogy elkerüld a pokol gyötrelmeit, látogass el erre az angol nyelvű oldalra: rickwarren.org/know-god. Kérlek, mondd el nekem, ha úgy döntesz, hogy követni szeretnéd Jézust. Szeretnék veled együtt ünnepelni! Írj nekem (angolul) a rick@rickwarren.org címre.

Beszéljetek róla:

  • Szerinted Jézus miért beszélt többet a pokolról, mint a mennyről?
  • Mennyiben hasonlít vagy különbözik a pokolnak a fenti leírása attól a képtől, ahogyan azt napjaink kultúrájában  ábrázolják?
  • A Biblia pokolról szóló leírásaiban van olyan rész, amit nehezen tudsz elfogadni? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.16.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása