Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt dolog amitől megszabadulsz majd a Mennyben

2015. március 30. 03:00 - gyanus

"Le fogja törölni a könnyet a szemükről, és nem lesz többet halál, vagy szomorúság, vagy sírás, és fájdalom. Mindezek örökre elmúlnak." (Jelenések 21:4, NLT fordítás)

A mai modern kultúra sok dolgot mond nekünk arról, hogy milyen is lesz a Menny. A legtöbbje nem a Biblián alapul. Az igazság az, hogy a Menny leírása túlmutat a legjobb írók képességein is. Egyszerűen sokkal csodálatosabb, mint ahogy azt puszta szavakkal ki lehetne fejezni.

Van azonban néhány sejtésünk arról, hogy milyen is lesz majd a Menny. Már említettem öt dolgot, amelyek ott lesznek a Mennyben. Ugyanakkor lehetséges, hogy a legvilágosabb része a Biblia Mennyel kapcsolatosan arról szól, hogy mi nem lesz ott.

Íme öt olyan része a mi földi létezésünknek, ami nem lesz része a mennyei életünknek:

  1. Betegség. (1 Korintus 15:42-43) Lesz tested a Mennyben, de tökéletes lesz. Nem lesz több betegség. Nem lesz több rosszullét. Nem lesz több éhség. Még gázok sem lesznek benned a Mennyben! A Menny tökéletes hely. A tested is tökéletes lesz.
  2. Szomorúság. (Jelenések 21:4) Sosem fog összetörni a szíved a Mennyben. Sosem leszel elutasítva. Sosem fogsz gyászolni. A Biblia igazából azt mondja, hogy Isten letöröl majd a szemedről minden könnyet. Billió és trillió évet fogsz eltölteni a Mennyben, és ennek az időnek egy percét sem fogod szomorúsággal tölteni.
  3. Szenvedés. (Jelenések 7:16) A Biblia azt mondja: "Nem lesz több éhség, nem lesz több szomjúság, nem lesz több perzselő hőség." A Mennyben nekem és a feleségemnek nem kell majd különböző fokozatra kapcsolni a termosztátot! Minden szükségünk ami van, be lesz töltve.
  4. Bűn. (Júdás 1:24) A Menny tökéletes hely. Ezért jött Jézus - hogy meghaljon a kereszten, hogy a tökéletlen emberek, mint te és én, a Mennybe kerülhessenek. A Biblia azt mondja, hogy amikor majd színről színre látjuk Jézust, a jellemünk azonnal el fog változni az Övének mintájára. Lesz saját személyiséged, Jézus jellemével.
  5. Halál. (Jelenések 21:4) Örökké fogsz élni a Mennyben, de nem fogsz örökké élni azokkal a betegségekkel, bűnökkel, és tökéletlenségekkel, amikkel most küzdesz. Örökké élhetsz majd egy tökéletes testben.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra ez nagyon izgalmas! Mindez az öt dolog nélkül élhetek majd.

(Többet megtudhatsz arról, honnan lehetsz biztos benne, hogy a Mennyben fogod e tölteni az örökkévalóságot a honlapomon: rickwarren.org/know-god. És ha imádkozol, hogy Jézus legyen az életed ura, tudasd velem is! Írj nekem a rick@rickwarren.org címen.)

Beszéljünk róla!

  • Mit fog számodra jelenteni, hogy tökéletes tested lesz a Mennyben?
  • Ha egy nem hívő barátodnak mesélnél azokról a földi életet jellemző dolgokról, amelyek a Mennyben nem lesznek, melyikről beszélnél leginkább? Miért?
  • Az öt földi életre jellemző dolog közül, ami nem lesz része a Mennynek melyik felől vagy a legizgatottabb, hogy többet nem kell vele együtt élned? Miért?

 

* (Rick Warren, Daily Hope, 2015.03.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása