Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy indok arra, hogy Isten miért vár irgalmasságot tőled

2015. november 03. 03:00 - Robin85

"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.”

(Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás)

Jézus azt mondja a Máté 5:7-ben: "Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás).

Más szavakkal kifejezve, amit adsz, azt fogod kapni. Meg kell tanulnod irgalmazni, ha szeretnéd Isten áldásait megtapasztalni az életedben.

De miért várja tőled Isten, hogy mutass irgalmat mások felé? Miért kellene neked irgalmasnak lenni?

  1. Mert Isten kegyelmes volt veled. Az Efézus 2:4-5 azt mondja: “Isten kegyelme olyan gazdag, és szeretete felénk olyan hatalmas, hogy miközben mi szellemileg halottak voltunk az engedetlenségünkben, életet adott nekünk Krisztusban. Isten kegyelme miatt menekültetek meg." (TEV fordítás). Isten azt akarja, hogy tovább add a kegyelmet, amit tőle kaptál.
  2. Mert Isten parancsba adja, hogy légy irgalmas. Szeretnél egy összegzést arról, hogy valójában miről is szól az élet? Íme: “Megmondta neked, ember, hogy mi a jó, és mit kíván tőled az Úr: azt, hogy mindenképpen igazságot cselekedj, szeresd az irgalmasságot, és alázatosan járj Isteneddel." (Mikeás 6:8 GW fordítás)
  3. Mert a jövőben még több irgalomra lesz szükséged. Rengeteg hibát fogsz elkövetni most és a mennybemeneteled ideje között, és szükséged lesz Isten irgalmára, amikor ezeket megteszed. De nem kaphatod meg azt, amit te sem akarsz másoknak megadni. Jakab 2:13 azt mondja: “Irgalmasságot kell mutatnod mások felé, különben Isten sem mutat irgalmasságot feléd, amíkor ítél téged. De az aki irgalmasságot mutat, félelem nélkül állhat az ítélet elé. (NCV fordítás).
  4. Mert az irgalom örömöt hoz vagy okoz. Máté 5:7 azt mondja, hogy Isten megáldja az irgalmasokat. Az "áldott" szó azt is jelenti, hogy "boldog", tehát minél inkább megtanulod és bemutatod ezt a tulajdonságot, annál áldottabb és boldogabb leszel.

 

Beszéljetek Róla

  • Mit jelent "szeretni az irgalmat"?
  • Miként láttad meg Isten áldását feléd, amikor meghoztad a néha nehéznek bizonyuló, de helyes döntést, hogy irgalamas leszel valakivel?
  • Gondolkozz el a lehetséges módszerekről, melyekkel irgalamsságot tudtál mutatni mások felé az elmúlt héten. Mit gondolsz, milyen módon változtathatta meg az adott helyzet lehetséges kimenetelét?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2005.10.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása