Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A házasság a kapcsolatért van

2016. május 10. 03:00 - FodorImi

„Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra” (1Kor 11,11 – TLB fordítás)

Nem a házasság oldja meg a problémáidat. Nem is a házasság hozza létre a problémáidat. A házasság csupán feltárja a problémákat. Egyszerűen felnagyítja azt, ami már akkor is probléma volt, amikor egyedül éltél.

Sok dolog van, amit a házasság nem képes megtenni, de az Isten által tervezett szerepét be tudja tölteni. Miért tervezte tehát Isten a házasságot?

A házasságot a férfi és a nő kapcsolatáért teremtette.

Az 1Korinthus 11,11-ben azt mondja a Biblia: „Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra.”

Akár házas vagy, akár nem, ha nő vagy, szükséged van férfire az életedben, ha pedig férfi vagy, szükséged van nőre az életedben. Miért? Mert senki sem hordozza Isten képének teljességét. A nő csak egy részével rendelkezik, a férfi is csak egy részével rendelkezik, és szükségünk van egymásra. Isten így alkotott meg. A nemeket Isten gondolta ki. A szexet Isten gondolta ki. A házasságot is Isten gondolta ki. Milyen Istenünk van!

Rácsodálkoztál már valaha, hogy Isten miért teremtette előbb a férfit, aztán kicsit később a nőt? Miért nem egyidőben teremtette őket?

Azt gondolom, Ádám javára cselekedett így. Azt akarta, hogy Ádám ismerje fel, mennyire szüksége van egy nőre az életében.

Az 1Mózes 2,18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”

Életed legkülönbözőbb területein szükséged van társakra. Azonban semmi sem hasonlítható a házastársi kapcsolathoz. Egyedül magában foglalja a kapcsolati csoportok mindegyikét.

Jézus ezt mondja róla: „A teremtés kezdetétől fogva Isten férfivá és nővé teremtette őket. Ez magyarázza, miért hagyja el a férfi az apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és ketten eggyé lesznek. Mivel többé ők nem kettő, hanem egy test, senki ne válassza szét, amit Isten összekapcsolt.” (Márk 10,6-9 NLT fordítás, második kiadás).

Ez a szakasz három fő pontot állít a házasságról:

  1. A házasság Isten terve. Nem egy hagyomány, amit kidobhatunk.
  2. A házasság egy férfi és egy nő kapcsolata. Testrészeik egy célért illenek össze – egy másik élet megalkotásáért.
  3. A házasság végleges, életreszóló.

Felismered, milyen radikális ez a három állítás? Úgy tűnik, a legtöbb ember nem hisz többé ezekben az állításokban. Azonban ettől még igazak maradnak! Ettől még ez az Isten által tervezett házasság útja. Azért mert a valóságban élünk és ez nem feltétlenül ideális, nem azt jelenti, hogy az ideális nem létezik.

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos egy egyedülálló személynek megérteni a házasság célját?
  • Hogyan próbálták a keresztyének eltorzítani a házasság Márk 10,6-9 szerinti három pontját?
  • Miért gondolod, hogy a házasság felszínre hozza saját problémáinkat? Mit szándékozunk tenni ezekkel a hibákkal a házastársi kapcsolatban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása