Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel, ha egy kerülőútra kerülsz!

2016. augusztus 14. 03:00 - torokaron

„Isten mindig éber, állandóan figyel azokra az emberekre, akik teljesen elkötelezték magukat felé.” (2 Krónikák 16:9, MSG fordítás)

park-autumn-trees-940x198.jpg

Ha Isten ad számodra egy küldetést, akkor biztos lehetsz benne, hogy késésekkel, nehézségekkel, kerülőutakkal és zsákutcákkal fogsz szembesülni az utad során. Ezek azonban az élet természetes velejárói. Ugyanakkor felkészülhetsz ezekre.

Például, ha valaki joggal lehetett elkeseredett, akkor az Noé volt. Tudod, hogy mennyi időbe került Noénak megépíteni a bárkát? 120 évébe. El tudod képzelni magadat, hogy 120 éven keresztül dolgozol egy olyan projekten, amihez soha senkitől nem kapsz még csak egy bátorító szót sem?

Noé bízott Istenben. Amikor hallotta Isten figyelmeztetését a jövővel kapcsolatban, Noé hitt neki, még úgy is, hogy az árvíznek semmi jele sem volt még. Biztos vagyok benne, hogy számos olyan nap volt, hogy Noé nem örömmel ment munkába, de 43.800 napon keresztül elment ugyanarra a helyre és dolgozott. Sosem adta fel.

Te se add fel az álmaidat. Ne add fel a házasságodat. Ne add fel az egészségedet. Ne, soha ne add fel. Isten kezében tartja a dolgokat. Még nem olvastad az életed utolsó fejezetét. Isten már megírta, te viszont még nem olvastad.

A Bibliában azt olvassuk, hogy „Isten mindig éber, állandóan figyel azokra az emberekre, akik teljesen elkötelezték magukat felé.” (2 Krónikák 16:9, MSG fordítás) Isten olyan embereket keres, akik el vannak kötelezve felé és az Ő terve felé, hogy megáldhassa őket.

Te is egy ilyen ember akarsz lenni? Akkor soha ne add fel!

Beszéljetek róla

  • Milyen olyan Istentől származó álmot adtál fel a nehézségek és késések miatt?
  • Hogyan nőttél lelkileg az életed kerülőútjai és késései során?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten megáldjon téged, ahogy az életedet teljesen odaszánod neki?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása