Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az irigység annak a jele, hogy nem bízol Istenben

2016. október 04. 03:00 - FodorImi

„Fussuk meg béketűréssel azt az egyedi pályát, melyet Isten elénk állított.” (Zsidók 12:1 – TLB fordítás)

A szívedben levő irigység (és ezt el kell távolítanod) egyik jele, hogy folyamatosan használod azt a kifejezést, hogy „ez nem tisztességes”. „Nem tisztességes, hogy ő megteheti, én pedig nem tehetem.” „Nem tisztességes, hogy neki könnyű, nekem pedig nem.” „Nem tisztességes, hogy az ő gyerekei díjat nyertek, az enyéim pedig nem.” „Nem tisztességes, hogy ők elmehetnek nyaralni, én pedig nem tudok.”

Az irigység valójában küzdelem Istennel. Minden alkalommal, mikor irigy vagy, harcban állsz Istennel, mert ezt mondod: „Isten, ezt elrontottad. Nem jól csináltad. Nem volt elég eszed, hogy azzá tegyél, amivé kellett volna. Ha igazán szeretnél, nem az lennék, aki vagyok. Valaki mássá formáltál volna.”

Isten pedig azt válaszolja: „Micsoda? Ha nem azzá teremtettelek volna, aki vagy, akkor nem léteznél!”

Az a probléma az irigységgel, hogy nem bízol Istenben. Nem hiszed, hogy szívében a legjobbat akarja neked. Nem hiszed, hogy ő tudja, mi a legjobb a számodra.

Vannak dolgok, melyek hiányoznak az életedből, mert Isten tudja az okát, miért nem kellenek azok neked. Vannak talentumok, amiket Isten nem adott meg neked. Vannak lehetőségek, melyeket Isten nem ad meg neked. És vannak élettapasztalatok, amiket te nem érsz el.

Bízhatsz Istenben, vagy haragosan rázhatod az öklöd. Isten azonban okosabb nálad, és jobban tudja. Ő tudja jobban!

Isten mindannyiunknak adott egy versenypályát, hogy végig fussuk. Nem futhatod senki más pályáját, és senki más nem futhatja a te pályádat. Te vagy az, aki végig futhatod a pályádat, vagy feladhatod. Ez az, amit a legtöbb ember tesz az életében – feladják a versenyt, és csodálkoznak, miért jutnak holtvágányra.

Isten azt akarja, hogy a számodra fenntartott pályán fuss. Ez egy olyan terv, ami egyedileg a te számodra lett tervezve. Ha Isten pályájára összpontosítasz, nem kell aggódnod senki más futása felöl. Nem fog zavarni a lelátókon nevető vagy gúnyolódó tömeg. Egyetlen valaki, Isten meghallgatásáért élsz.

A Biblia azt mondja a Zsidók 12:1-ben: „Fussuk meg béketűréssel azt az egyedi pályát, melyet Isten elénk állított.” Minél jobban megérted Istentől kapott elhívásodat, annál kevésbe fog zavarni, hogy másokat mire hívott el Isten.

A mások irigylésével töltött idő az elvesztegetett idő. Csak legyél az, akivé Isten alkotott téged!

Beszéljetek róla:

  • Mit válaszolsz egy kisgyereknek, aki azt mondja, hogy „Ez nem ér!! Ez nem tisztességes!!”? Mit tanulhatsz a gyermeknek adott saját válaszodból?
  • Bízol Istenben, hogy Ő jobban tudja, mire van szükséged? Miért, vagy miért nem?
  • Mire hívott el Isten, mit tegyél, ki legyél? Most éppen mit teszel, hogy azok felé a célok felé haladj, és az Isten által számodra tervezett pályára összpontosíts?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2016.09.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása